Oamenii de stiinta siberieni fotografiaza „varianta britanica” a Covid-19 pentru prima data in timp ce studiaza structura

Oamenii de stiinta de la Vector Center din Siberia au fotografiat tulpina britanica Covid-19 pentru prima data, dupa ce au izolat-o de la un pacient in decembrie. Varianta a fost anuntata pentru prima data de premierul britanic Boris Johnson luna trecuta, potrivit RT.

Potrivit informatiilot transmise de Rospotrebnadzor , fotografia a fost facuta la microscop ca parte a unui studiu aflat in desfasurare asupra coronavirusului, „incluzand caracteristicile sale structurale si manifestarile in culturile celulare”.

Cercetarea a aratat ca testele PCR detecteaza in mod fiabil tulpina britanica si, de asemenea, au confirmat ca mutatia nu schimba eficacitatea formulei EpiVacCorona a centrului. Dupa Sputnik V de la Gamaleya, EpiVacCorona a fost al doilea vaccin Covid-19 inregistrat in Rusia.

© rospotrebnadzor.ru

La 10 ianuarie, seful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a dezvaluit ca mutatia britanica a fost detectata in Rusia dupa sosirea unui calator din Marea Britanie. Peste 7.000 de persoane au zburat din Marea Britanie in Rusia de la sfarsitul lunii noiembrie pana la 22 decembrie.

Citeste si articolul :   Toti bolnavii de Covid-19 vindecati de medicul Virgil Musta, de la Timisoara, se intorc la spital. Ce spune renumitul doctor

„A fost gasit la o singura persoana care s-a se simte bine acum. Aceasta nu avea simptome ”, a declarat Anna pentru postul de televiziune Rusia-1.

Pe 22 decembrie, in urma anuntului guvernului britanic, Rusia a suspendat traficul aerian cu Regatul Unit.

Autor