Alerta! Inca un caz de infectare cu noua tulpina de Coronavirus din Marea Britanie

Inca un caz de infectare cu noua tulpina de Coronavirus din Marea Britanie. Este vorba despre un barbat care a venit din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie.

Barbatul depistat la Suceava, infectat cu noua tulpina are doar 39 de ani.

Are nevoie de oxigen

”Pacientul a stat internat la Spitalul Judetean de pe data de 11 ianuarie pana pe 22 cand a solicitat sa fie externat si sa stea in izolare la domiciliu. A revenit la spital duminica seara si a fost reinternat in sectorul Covid din Spitalul Siret. Astazi a fost transferat la Spitalul Judetean din cauza agravarii starii generale. Are nevoie de oxigen” a declarat medicul Dan Teodorovici, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Judetean.

Publicitate

Pacientul s-a intors din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie

Acesta a fost testat pozitiv in data de 9 ianuarie in CPU Radauti. Primele simptome i-au aparut cand era in carantina la domiciliu, iar testul i-a iesit pozitiv. A fost internat initial la Spitalul din Siret, dupa care a fost transferat la Spitalul Judetean Suceava. A fost externat pe data de 22 ianuarie, iar dupa doua zile a fost internat din nou pentru ca starea lui de sanatate se agravase.

Medicii au analizat probele suplimentare si au confirmat mutatia, scrie obiectivdesuceava

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologica in urma careia au rezultat 4 contacti directi care se afla in carantina, sub supraveghere.
Secventierea probelor s-a facut la Institutul Cantacuzino.

„Noi comunicam pe baza anchetelor realizate de directiile se sanatate publica si a raportarilor efectuate in RENV gestionat de INSP”, a precizat purtatorul de cuvant al MS.

Mai mult, Ministerul Sanatatii a confirmat depistarea cu noua tulpina britanica a coronavirusului a barbatului din Suceva.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.