Adina Alberts, cercetata disciplinar de Colegiul Medicilor.

Adina Alberts, de profesie medic estetician, este cercetata disciplinar de catre Colegiul Medicilor in urma numeroaselor postari facute pe tema noului coronavirus.

Intr-o postare recenta medicul spunea ca pacientii COVID sunt “tratati aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale” si ii sfatuia sa le ceara medicilor Ivermectina, medicament neaprobat pentru tratarea infectiei cu SARS-CoV-2. De asemenea, ea le cerea oamenilor sa nu mearga la spital.

Plangerea impotriva Adinei Alberts a fost facuta de catre farmacistul Miclaus George. Farmacistul este cel care a anuntat ca medicul este cercetat disciplinar de Colegiul Medicilor.

Adina Alberts, prima reactie

Publicitate

Adina Alberts a reactionat imediata, pe Facebook.

“Dragii mei, stirea acesta este mai degraba o non stire. Orice nebun poate face reclamatie/plangere/sesizare impotriva oricui, oriunde. Lasand la o parte aceasta declaratie general valabila, in cazul de fata, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul ca eu am postat pe facebook o schema de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din Romania este de acord. Am facut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede in legatura cu medicul de familie sa stie ce are de facut, cunoscut fiind faptul ca fiecare zi este esentiala in evolutia acestei boli.

Citeste si articolul :   Fost presedinte, critici dure pentru AUR: "Vadim era om citit. Sosoaca ar fi buna de sefa de galerie la Dinamo si Simion la Steaua"

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligatia legala sa inregistreze orice reclamatie si sa initieze cercetari. De astfel, nu este prima data cand sunt chemata, in pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteza. Stiti, in 20 de ani de cariera nu am fost chemata niciodata la Colegiul Medicilor pentru vreo culpa profesionala!

Anul trecut a trebuit sa dau explicatii despre o postare in care criticam aspru niste articole din draftul de Lege a Carantinarii care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident ca am si eu dreptul contitutional sa imi spun un punct de vedere. La fel ca si dvs, si ca oricare alt cetatean al acestei tari! Si bine am facut, acele articole amendate si de mine, pe langa multi altii, au fost eliminate din varianta finala a Legii”, a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Ce spunea Adina Alberts pe tema COVID-19:

“Dragii mei, sunteti internati in Spitale cu COVID, cereti medicilor sa va spuna schema de tratament pe care v-o administreaza. Au obligatia sa va informeze! Am informatii ca sunt multi pacienti tratati aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale, scumpe, fara indicatiei in COVID, iar complicatiile isi fac aparitia. Nu acceptati Kaletra pentru tratarea COVIDULUI. Aveti acest drept, conform art. 18 si 19 din Legea 46 din 2003. Actionati pana nu e prea tarziu!

Citeste si articolul :   Profesorul Ugur Sahin a facut anuntul asteptat de toata planeta. Cand va reveni viata la normal.

Aveti parinti sau rude apropiate internate in spitale in stadii medii/grave de Covid, cereti-le acestora, cat mai puteti, acordul in scris, consemnat si in fisa de internate, ca sa puteti avea acces la informatii despre schema de tratament aplicata. Asta pentru situatia de nedorit dar posibila in care lucrurile se complica si pacientul devine inconstient. Cereti sa verificati cu ochii dvs, fisa de tratament a rudei dvs, pe baza imputernicirii primite, conform art 22 si a art 24 pct 2), din Legea 46 din 2003.

Iar daca nimic nu mai functioneaza, cereti medicilor sa le dea Ivermectina! Daca refuza, cereti-le din nou! Si daca totusi refuza cu vehementa, scrieti-mi mie in privat! Aveti grija ca sa aveti dovezi ca acesti medici au refuzat sa incerce ORICE ca sa va salveze persoana apropiata.

Si mai important decat orice, nu mergeti la spital daca nu este musai… Aplicati, din primul moment, schema completa de tratament, imediat ce aveti suspiciunea ca ati avea COVID. NU PIERDETI NICIO ZI!”, a scris Adina Alberts, intr-o postare pe pagina Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.