Adina Alberts, pusa la zid de un cunoscut medic: ”E un nimeni in lumea medicala”

Medicul estetician, Adina Alberts, a fost atacata in termeni duri de un celebru medic din Romania.

In timpul pandemiei de coronavirus, Adina Alberts si-a facut remarcata prezenta prin numeroase postari legate de covid-19, tratamente, restrictii si medici

Profesorul Emilian Imbri, fostul manager de la Spitalul ”Victor Babes” este revoltat pe atitudinea acestei doamne, medic estetician.

Adina Alberts, pusa la zid de un cunoscut medic: ”E un nimeni in lumea medicala”

Medicul Imbri o acuza pe Adina Alberts ca ”isi permite sa vina sa denigreze, sa aduca semne de intrebare, sa inspire teama, sa induca teama” in aceasta perioada dificila pentru intreaga planeta. Reputatul doctor spune despre aceasta ca este un ”nimeni” in lumea medicala.

Publicitate

”Cine sunt eu, in definitiv, un nimeni intr-o lume medicala. Si ma supun unor reguli, pentru ca numai asa ma pot proteja pe mine ca meserias si pe cei pe care ii tratez sau ii ingrijesc. Cine este doamna doctor Alberts? Un nimeni in lumea medicala si isi permite sa vina sa denigreze, sa aduca semne de intrebare, sa inspire teama, sa induca teama.

Citeste si articolul :   Cand poti da jos masca, in spatiile deschise

Este cumva vreun expert in farmacologie? Eu nu mi-am permis, atat timp cat am fost in activitate sa pronunt numele vreunui medicament. Pentru ca a pronunta numele unui medicament, indiferent ca esti manager sau ca esti profesor universitar inseamna riscul de a induce in populatie ideea ca acel medicament este singurul care te poate salva.

Publicitate

Stiti foarte bine ce am patit in primele luni de pandemie cand au golit farmaciile de un anumit medicament despre care nici macar nu au citit prospectul ca avea multe contraindicatii si producea foarte multe tulburari pe activitate cardiaca si asa mai departe”, a declarat fostul manager de la ”Victor Babes” la Realitatea PLUS.

Dr. Imbri, apel la Colegiul Medicilor

Potrivit medicului, Colegiul Medicilor trebuie sa ia o atitudine mai severa fata de astfel de ”iesiri”, cum sunt cele ale Adinei Alberts.

”Cine trebuie sa ia atitudine? In primul rand ar trebui sa fie interzise astfel de iesiri. Colegiul Medicilor in primul rand (n.r. ar trebui sa intervina), deci Colegiul Medicilor in primul rand si cred ca, nu cred, sigur exista norme care interzic astfel de comportamente.

Citeste si articolul :   Scandal intre Sosoaca si Rafila: „Sunt mai inteligenta"

Se depune un juramant. Indiferent ca au trecut anii, ca juramantul asta mai inseamna sau nu ceva, el te obliga, te pune putin pe ganduri. Ori acel juramant spune ca deontologia te opreste sa intorci invatatorului tau medical, sau colegului tau medical sa ii pui la indoiala activitatea. In Romania exista o comisie de specialisti. Acolo nu am acces eu.

Acolo sunt medici infectionisti, medici pneumologi, medici de Terapie Intensiva care, atentie, analizeaza, discuta, se mai cearta putin intre ei si in final stabilesc un ghid, un protocol, un ghid terapeutic pe care unanim il accepta toti din toate centrele universitare din tara si din toate centrele mari, cu spitale mari.

Accepta si incearca sa introduca o medicatie unanim acceptata de ei si pentru care isi asuma responsabilitatea”, a mai declarat medicul Emilian Imbri.

Reamintim ca Adina Alberts va fi cercetata de Colegiului Medicilor. Aceasta masura a fost luata dupa o noua postare pe tema COVID facuta de chirurgul estetician pe pagina de Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.