Primele simptome ale diabetului. Ce semne apar pe piele

Cu totii am auzit de diabet, afectiunea pe tot parcursul vietii care determina cresterea nivelului de zahar din sange. Exista doua tipuri de diabet, iar 90% din pacientii de diabet au dezvoltat  tipul 2. In acest tip, organismul nu produce suficienta insulina sau celulele nu raspund la aceasta. Simptomele diabetului sunt foarte subtile, dar daca recunoasteti mai multe dintre aceste simptome, recomandabil este sa va adresati medicului dumneavoastra. Multi oameni sufera de diabet fara sa stie macar despre asta.

1.Urinarea

Cand aveti diabet, corpul dumneavoastra nu produce suficienta insulina – o substanta care poate descompune zaharul. Drept urmare, exista prea mult zahar in sange de care organismul vrea sa scape. Daca asta nu functioneaza in mod normal, trebuie sa mergeti mai des la toaleta. Observati ca vizitele dvs. la toaleta devin foarte frecvente si ca va treziti chiar de mai multe ori in timpul noptii pentru ca simtiti dorinta de a face pipi? Atunci acesta poate fi un semn al diabetului.

2.Setea

Publicitate

Acest simptom este un obstacol logic al primului simptom. Daca trebuie sa mergi prea mult la toaleta, iti este si sete in mod constant atunci ar trebui sa consulti un medic. Rau este ca unii oameni incearca sa-si potoleasca setea cu cola sau sucuri acidulate si asta o inrautateste, deoarece consuma si mai mult zahar.

Citeste si articolul :   Cum se curata ochiurile si gratarul de la aragaz. Un sfat ultra eficient

3.Respiratie urat mirositoare

Cand iti este atat de sete, respiratia ta incepe sa miroasa. De asemenea, corpul dumneavoastra poate incepe sa arda grasimi in loc de zahar: acesta este un proces numit cetoza. Cu o dieta ketogenica, incepeti acest proces singur. Respiratia ta miroase extrem de dulce sau chiar de acetona? Atunci corpul tau ar putea fi in cetoza fara ca tu sa observi.

4.Vedere slaba

Vedere incetosata este un simptom comun al diabetului la femei. Deoarece nivelul zaharului este prea ridicat, fluidul poate patrunde in lentila ochiului, provocand o vedere incetosata. Aveti in vedere o vizita la optician, dar aveti vreunul dintre simptomele mentionate aici? Atunci, poate doriti sa va consultati mai intai medicul. Cand nivelul zaharului din sange revine la normal, veti vedea din nou mai bine.

5.Mainile si picioarele dor adesea

Iti simti furnicaturi in brate si picioare ai adesea senzatia ca mainile sau picioarele sunt amortite? Acesta poate fi, de asemenea, un simptom al diabetului. Senzatia de furnicaturi apare deoarece partile corpului nu sunt alimentate corespunzator cu sange.

Citeste si articolul :   10 trucuri practice de la bunica care functioneaza in acelasi mod si astazi

6.Ranile nu se vindeca bine

Daca nivelul zaharului din sange este prea mare, ranile mici si vanataile se vor vindeca mai incet decat de obicei. Exista, de asemenea, un risc mai mare de infectie, deoarece zaharul poate pune bacteriile in miscare in sange.

7.Slabesti

Daca slabesti brusc de nicaieri, s-ar putea datora diabetului, printre altele. Insulina transporta zaharul din sange catre celule si astfel furnizeaza energie. Cu toate acestea, daca nu aveti suficienta insulina, corpul dvs. va arde grasimi si muschi, ceea ce va poate face sa pierdeti brusc in greutate. Daca ati pierdut intre 5 si 10% din greutatea corporala in decurs de sase luni, ar trebui sa consultati un medic.

8.Esti intotdeauna obosit

Cand suferiti de diabet, glucidele nu mai sunt descompuse in glucoza si organismul nu o poate folosi ca sursa principala de energie. Acest lucru va poate face sa va simtiti foarte obosit, in ciuda unui ritm de somn bun. Desigur, oboseala poate avea si alte cauze, dar in legatura cu celelalte simptome mentionate aici, poate fi si diabetul.

9.Infectia cu ciuperci

Citeste si articolul :   10 alimente care te ajuta sa arzi calorii

Ca femeie, persoanele cu diabet sunt mai susceptibile de a suferi de infectii cu ciuperci. Din cauza intregului zahar din sange, ciuperca este hranita destul de putin, ceea ce duce la infectii mai frecvente. Ati avut infectii multiple in cateva luni? Acesta poate fi un semn ca nivelul zaharului din sange este prea mare.

10.Petele intunecate

Ai brusc pete intunecate pe gat, sub axile sau pe inghinal? Aceasta poate fi o indicatie a diabetului. La femei, aceste pete pot indica, de asemenea, PZOS (sindromul ovarului polichistic).

11.Mancarime

Mancarimea este mai frecventa la multi pacienti diabetici cu niveluri ridicate de zahar din sange. Deoarece zaharul poate provoca infectii cu micoze, se pot dezvolta infectii pe piele care vor creea o stare de mancarime.

Recunoasteti vreunul dintre aceste simptome? Atunci poate ar trebui sa va consulte un medic.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.