Cum se ingrijesc corect hortensiile rosii

Perioada de inflorire este iulie si august, dar chiar si dupa ce inflorescentele au disparut, planta pastreaza un aspect frumos. Prin urmare, aceste soiuri sunt adesea folosite pentru a decora gradina.

Culoarea florilor plantei este controlata prin reglarea aciditatii solului in care creste hortensia.

Plantarea si ingrijirea hortensiilor rosii

Cel mai bun moment pentru plantarea hortensiilor este primavara. Astfel, nu trebuie sa va mai temeti de inghet, iar radacinile se vor prinde mai bine. Dar si vara, si toamna, puteti planta hortensii fara probleme. Aveti insa grija, imediat dupa plantare si in zilele caniculare, sa udati hortensia cu apa suficient de multa.

Recomandari in crestere:

Incepeti sa plantati butasii in teren deschis nu mai devreme de mai – floarea nu tolereaza schimbarile bruste de temperatura si este posibil sa nu supravietuiasca ingheturilor inerente la inceputul primaverii.

Incercati sa plantati cultura in sol cu o reactie usor alcalina, doar atunci florile va vor incanta cu o nuanta rosie bogata.

Citeste si articolul :   Trucul magic pentru a curata pardoselile in mod natural, fara a lasa urme

Cel mai potrivit loc este umbra deschisa si distanta de copacii mari. Faptul este ca hortensia iubeste foarte mult umezeala, apropierea de plantatiile mari ameninta ca hortensiile nu vor avea suficienta apa.

Respectati distanta recomandata intre plante  de 100-120 cm si asigurati-va ca aveti grija sa creati drenaj.

Hortensiile sunt destul de sensibile in ceea ce priveste relatia lor cu apa. Nu le place apa calcaroasa, care, pe termen lung, duce la o modificare a culorii inflorescentelor. Prin urmare, cel mai bine este sa folositi apa de ploaie sau apa filtrata de la robinet. . Pentru a mentine culoarea rosie a florilor, este necesar sa se monitorizeze constant nivelul de acid si fier din sol.

Gradinarii cu experienta apeleaza adesea la complexe speciale de ingrasaminte gata preparate – cu ajutorul lor, puteti schimba cu usurinta compozitia pamantului. Ingrasamintele cu un continut ridicat de fosfor si azot sunt, de asemenea, potrivite pentru hranire.

Autor