Bristol-Myers va cumpara dezvoltatorul de medicamente pentru inima MyoKardia pentru aproximativ 13 miliarde de dolari

  • Cu aceasta tranzactie, Bristol-Myers castiga “mavacamten”, o terapie experimentala a bolilor de inima cu mare potential de succes

  • Bristol-Myers Squibb a declarat ca va cumpara MyoKardia cu aproximativ 13 miliarde de dolari pentru a-si consolida portofoliul de tratamente pentru bolile de inima.

  • Bristol-Myers incearca sa reduca o parte din dependenta sa de medicamentele impotriva cancerului.

Bristol-Myers Squibb, cu cinci locatii in New Jersey, si MyoKardia, Inc., cu sediul in Brisbane, CA, au anuntat un acord de fuziune definitiv in baza caruia Bristol-Myers Squibb va achizitiona MyoKardia pentru 13,1 miliarde de dolari sau 225,00 USD pe actiune in numerar. Tranzactia a fost aprobata in unanimitate atat de consiliile de administratie Bristol-Myers Squibb, cat si de MyoKardia si se preconizeaza ca se va incheia in al patrulea trimestru al anului 2020.

Acordul urmeaza dupa achizitia de catre Bristol-Myers de 74 de miliarde de dolari a Celgene anul trecut, care a combinat doua dintre cele mai mari companii din lume de medicamente impotriva cancerului in cea mai mare afacere farmaceutica in existenta.

Citeste si articolul :   Site-ul de campanie al lui Trump a fost lovit de inselatorie cu criptomonede

Actiunile MyoKardia, care aproape s-au dublat ca valoare in acest an, au crescut cu 58,5% pana la 221,25 USD inainte de clopotul de deschidere, doar timid de pretul oferit de Bristol-Myers de 225 USD pe actiune.

Publicitate

Acordul este conceput pentru a extinde portofoliul de medicamente cardiovasculare al cumparatorului, cu un potential blockbuster pentru o forma de boli cronice ale inimii, pentru care MyoKardia a anuntat date esentiale pozitive de faza III in luna mai.

Publicitate

Mavacamten (MYK-461) este un modulator alosteric oral al miozinei cardiace dezvoltat initial pentru cardiomiopatia hipertrofica obstructiva simptomatica (HCM). BMS a declarat ca a planificat sa prezinte un NDA pentru mavacamten pentru tratamentul HCM obstructiv simptomatic catre FDA ( Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente) in primul trimestru al anului 2021.

„Cred ca este o achizitie tipica premium pentru asteptarile noastre de vanzari pentru mavacamten, deoarece am avut estimari in indicatia initiala (si cu cel mai mic risc) a cardiomiopatiei hipertrofice obstructive de aproximativ 2,5 miliarde de dolari pana in 2026”, a spus analistul Wedbush, David Nierengarten.

Citeste si articolul :   5 semne timpurii ale cancerului de col uterin - o boala care ia viata a milioane de femei

Bristol-Myers a declarat ca achizitia ofera un „factor de crestere pe termen mediu si lung” si se va adauga la castigurile sale incepand din 2023, la un an dupa ce medicamentul pentru cancer cel mai bine vandut Revlimid ar trebui sa piarda o parte din exclusivitatea brevetului in Statele Unite State.

Se asteapta ca Myokardia sa trimita o cerere de marketing pentru mavacamten autoritatii de reglementare a sanatatii din SUA in primul trimestru al anului 2021.

Bristol-Myers a declarat ca se asteapta sa exploreze utilizarea mavacamtenului pentru alte boli si sa dezvolte portofoliul de medicamente experimentale MyoKardia.

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele