Angela Merkel, avertisment dur: “Ne asteapta luni foarte, foarte grele”

Angela Merkel, cancelarul german, a avertizat ca Germania este aproape pe punctul de a pierde controlul asupra luptei cu noul coronavirus. Cancelarul le-a spus colegilor de partid „situatia este amenintatoare” si „fiecare zi conteaza”, scrie The Guardian.

Merkel a avertizat, de asemenea, ca urmatoarele luni vor fi foarte dure, in contextul cresterii zilnice a numarului de cazuri noi de coronavirus in Germania – 8.685 in ultimele 24 de ore.

“Ne asteapta luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua asa”, a declarat Merkel, duminica seara, intr-o conferinta cu sefii grupului parlamentar conservator din landuri, scrie si cotidianul Bild, citat de Agerpres.

Publicitate

Angela Merkelspune ca trebuie sa se renunte cel putin pana in februarie la evenimentele cu multe persoane, chiar si in spatii exterioare. De asemenea, Merkel a mai spus ca numarul mare de infectari se datoreaza calatoriilor din timpul vacantei.

Publicitate

Bild a relatat ca, desi Merkel nu s-a referit nicio clipa in mod expres la un al doilea “lockdown”, ea si-a exprimat foarte ferm convingerea ca virusul nu poate fi controlat “cu metode simple”.

Citeste si articolul :   Anuntul autoritatilor: Se prelungesc restrictiile in Bucuresti

Potrivit bilantului prezentat luni de Institutul Robert Koch pentru boli infectioase, numarul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 in ultimele 24 de ore, ajungand la un total de 437.866. Douazeci si patru de oameni au decedat de COVID-19 in ultimele 24 de ore, cifra totala de la inceperea pandemiei fiind de 10.056.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.