Peste 260 de romani care lucreaza in Germania la o fabrica de conserve au COVID-19

Peste 260 de romani care lucreaza la o fabrica de conserve din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testati pozitiv pentru COVID-19. Alti 206 muncitori romani au fost plasati in carantina, acestia fiind considerati contacti directi ai persoanelor infectate.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, ca reprezentantii Consulatului German al Romaniei la München au venit in sprijinul cetatenilor romani care isi desfasoara activitatea la o ferma din regiunea Dingolfing-Landau, dupa ce au fost notificati de catre autoritatile locale cu privire la situatia unor muncitori romani testati pozitiv, angajati in cadrul unei companii de conserve din aceeasi regiune.

Potrivit informatiilor preliminare obtinute de reprezentantii oficiului consular, MAE precizeaza ca 263 dintre lucratorii romani de la compania de conserve respectiva au fost testati pozitiv pentru infectia cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 149 au incheiat deja perioada obligatorie de carantina prevazuta de legislatia germana, iar restul de 114 cetateni romani continua perioada de carantina, in doua locatii diferite.

Totodata, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al Romaniei la Munchen, alti 206 lucratori romani au fost plasati in carantina, acestia fiind considerati contacti directi ai persoanelor infectate.

Publicitate

MAE precizeaza ca, pana la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara de la cetatenii romani care isi desfasoara activitatea la aceasta companie.

MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la München: 0049 089 553307 si 0049 089 98106143, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de urgenta sau la numarul de telefon de urgenta al consulatului: 0049 160208778

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.