Dr. Constantin Dulcan, despre pandemia de coronavirus: “Ramane un singur lucru de facut. Reteta pentru a fi invulnerabili in fata virusului”

Constantin Dulcan, Medic militar specialist in neurologie si profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti, a dat o declaratie pentru Centrul Metropolitan de Educatie si Cultura, in care a vorbit despre originea pandemiei si despre modul in care ne putem proteja de virus.

„Sunt rugat sa imi exprim o opinie despre pandemia cu Cornavirus.

In prezent, circula in media o multime de pareri contradictorii care, in opinia mea, sunt mai degraba expresii ale fricii, ale panicii care s-au extins in lumea intreaga. Avem cu totii certitudinea uneia dintre cele mai dure experiente pe care o traieste omenirea, echivalenta cu psihoza unui razboi mondial. Relativ la cele 2 ipoteze asupra originii acestui virus – naturala sau umana – nu avem suficiente argumente nici de o parte, nici de alta. Important este acum sa stim ce trebuie sa facem ca sa ne salvam!

Virusul este o entitate biologica, dotata cu o inteligenta proprie, care pare sa fie in competitie cu cea umana.

Indiferent de originea sa, stim ca virusul este o entitate biologica, dotata cu o inteligenta proprie, care pare sa fie in competitie cu cea umana. Pentru moment constatam ca inteligenta virusului se afla in avantaj, neputand insa sa fie invinsa.

Citeste si articolul :   Un pitestean a postat pe pagina de Facebook biletul de vaccinare din 1906 al bunicii sale. Ce scrie pe biletul datat de acum 115 ani

Reteta pentru a fi invulnerabili in fata virusului: imunitatea

Ramane un singur lucru de facut dincolo de mijloacele recomandate de catre medici: sa ne crestem capacitatea de aparare a organismului, adica imunitatea, pentru a deveni invulnerabili la actiunea virusului. Tradus din termeni de fizica, inseamna sa ne crestem vibratia la un nivel mai inalt decat cel al virusului.

Stim acum, gratie studiilor de laborator, ca ceea ce gandim are o actiune pozitiva sau nociva asupra organismului, asupra mediului ambiant si cosmic, in functie de vibratia proprie. Vibratiile joase emise de gandurile si actiunile noastre ne-au scazut imunitatea si ne-au facut vulnerabili fata de o multime de agenti patogeni, aducandu-ne unde suntem!

Cum trebuie sa gandim ca sa ne crestem imunitatea?

Este necesar ca, mai intai, sa ne invingem frica. Vibratia sa ne situeaza sub cea a virusului. Este obligatoriu necesar sa ne controlam tot ceea ce gandim si simtim! Energia fricii sa o transformam intr-una pozitiva, schimband pur si simplu sentimentul de frica cu un altul de coloratura pozitiva: o amintire placuta, traita in trecut sau proiectata in viitor, o rugaciune, o meditatie, o muzica preferata, o lectura placuta.

Citeste si articolul :   Drama unui tanar iesean. S-a dus la spital cu o tuse simpla si a venit acasa intre patru scanduri.

Sentimentul de bucurie, de buna dispozitie, de recunostinta si de multumire pentru ca inca existam, are o chimie favorabila sanatatii. In nicio clipa sa nu ramanem acum descoperiti, coplesiti de tristete, de frica, de slabaciune in fata spectacolului funest la care asistam.

Corpul nostru fizic este templul spiritului si mintea sanatoasa nu poate fi decat intr-un corp sanatos. Chiar izolati la domiciliu, putem sa facem miscare avand la dispozitie o literatura bogata in acest sens. Nu trebuie neglijata, de asemenea, igiena personala. Sa nu uitam! Corpul nostru fizic este templul spiritului si mintea sanatoasa nu poate fi decat intr-un corp sanatos.

Intrebat de discipolii sai, cum a vindecat un tanar cu epilepsie, Iisus le-a raspuns: prin credinta, rugaciune si post. In ciuda celor care pot fi sceptici la aceste sfaturi avem in clipa de fata argumente stiintifice ferme, cu experiente realizate de catre oameni de stiinta. As cita ca exemple doar studiile efectuate la Universitatea Harvard si Institutul Inimii din California.

Citeste si articolul :   Codin Maticiuc, revoltat dupa ce a fost depistat cu COVID: "Suntem noi mai catolici decat Papa?"

Este timpul sa intelegem ca am ajuns aici numai prin aroganta cu care am dorit sa ne dominam semenii, sa-i denigram si sa-i anihilam. Suntem ceea ce gandim! Suntem in al 12 -lea ceas. Daca nu invatam nimic din aceasta experienta, al 13-lea ceas ne-ar putea fi fatal.

Dumnezeu sa ne ajute!”

Autor