Vitaminele si mineralele esentiale, care nu trebuie sa-ti lipseasca in perioada de izolare

Vitamine si minerale pe care trebuie sa te asiguri ca le ai in dieta, pe perioada de izolare la domiciliu.

Bindiya Gandhi, specialista in medicina integrativa, considera ca este mai important acum sa-ti asiguri necesarul de vitamine esentiale. Carenta acestor elemente nutritive poate afecta sistemul imunitar, asa ca trebuie sa te concentrezi mai mult in aceasta directie decat pe cateva kilograme in plus pe care le poti acumula in timpul carantinei.

Bindiya a prezentat pentru Mind Body Green vitaminele esentiale de care ai nevoie si cum sa le asimilezi la un nivel optim.

Calciu

„Calciul este esential pentru sanatatea oaselor”, spune Gandhi. Dezvoltarea oaselor este esentiala pentru capacitatea noastra de functionare si contribuie la sanatatea noastra in general. Deficientele de calciu sunt mai intalnite la femei, din cauza menstruatiei, a sarcinii sau a alaptatului. Experta recomanda doua surse naturale pentru aportul acestui element: consumul de broccoli si somon.
Magneziu

„Magneziul este esential pentru majoritatea proceselor biochimice ale organismului. Simptomele de deficit de magneziu includ anxietatea, durerile musculare, problemele cu somnul, crampele si alte manifestari”, spune Gandhi. Ea recomanda consumul de cereale, seminte si alune, precum si ciocolata neagra.

Citeste si articolul :   Hipertensiunea arteriala este un ucigas tacut: 6 semne la care sa fii atent si cum sa te protejezi

Vitamina D3

Gandhi atrage atentia ca deficitul de vitamina D poate provoca probleme serioase de sanatate: „Exista studii care arata ca aceasta carenta duce la depresie, probleme cardiace, scaderea sistemului imunitar si altele.”
Simptomele pot consta in oboseala si epuizare, asa ca e important sa-ti asculti corpul si sa observi cum te simti.

Un mod natural de a creste aportul de vitamina D este sa stai 20 de minute pe zi la soare. Dar cum in perioada izolarii sociale expunerea la razele solare este mai rara, te poti baza pe sursele din alimentatie: oua, peste si ciuperci, scrie doctorulzilei.ro

Autor