Lapte sau zer, ingrasamant natural pentru plantele din gradina

Oamenii au remarcat proprietatile benefice ale acestui produs cu mult timp in urma. Nu este surprinzator faptul ca laptele, folosit ca ingrasamnat, inlocuieste solutiile achizitionate din comert. Avantajul incontestabil al laptelui ca ingrasamant este originea sa naturala.

Atentie! Laptele poate fi nu numai ingrasamant, ci si protectie impotriva daunatorilor. In loc de lapte, zerul poate fi folosit ca ingrasamant.

Laptele se feloseste in mai multe feluri:

-Solul este pur si simplu udat si este recomandabil sa folositi produsul rece. Multi gradinari au ajuns la concluzia ca tratamentul termic reduce semnificativ calitatea ingrasamintelor naturale.

Publicitate

-Bariera pentru daunatori. Insectele nu pot digera lactoza datorita naturii structurii lor.

-Protectia impotriva bolilor. Ca si in cazul daunatorilor, microorganismele nu pot depasi bariera lactata.

Pulverizarea este cea mai buna pentru tratamentul frunzelor.
Conductor. De multe ori laptele actioneaza nu numai ca ingrasamant, ci si ca asistent pentru alte tipuri de hranire – impreuna sunt mai bine absorbite.

Cumse aplica
Udarea. Puteti uda plantele in moduri diferite. Daca aveti nevoie sa hraniti legumele, nutrientii ajung mai repede prin radacini. Pentru a face acest lucru, este sapat un mic sant in jurul plantei, unde se toarna solutie de lapte. Se ia lapte fara grasimi si se creste suplimentar 1 l la 5 l de apa.

Pulverizarea . Din pacate, fiecare gradinar stie cat de dificil este sa faci fata mucegaiului pudra. Este mult mai usor sa efectuati un tratament preventiv decat sa luptati impotriva microorganismelor daunatoare. Pulverizarea se efectueaza de preferinta dupa aparitia primelor frunze. Asigurati-va ca repetati tratamentul la fiecare 2 saptamani pentru a elimina complet riscul de deteriorare a plantei.

Procedura se efectueaza numai seara sau pe vreme noroasa pentru a preveni arsurile pe frunze.
Plantele sunt pulverizate cu un amestec de lapte diluat (10 litri de apa la 1 litru de lapte), se pot pune si cateva picaturi de iod (acesta asigura dezinfectarea suplimentara, ajuta planta sa faca fata bolilor deja manifestate).

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.