Sfaturi pentru a curata o geanta de mana din piele si a o face ca noua

Pentru a curata gentile din piele

Bicarbonat de sodiu sau amidon

Geanta dvs. poate fi imbibata accidental cu pete de ulei. Din nou, nu intrati in panica! Doar presarati bicarbonat sau amidon de porumb pe zona de tratat. Frecati usor cu o carpa umeda, apoi lasati-o sa stea cateva ore sau peste noapte. Bicarbonatul de sodiu sau amidonul absoarbe uleiul. Stergeti produsul cu o carpa din microfibra si geanta dvs. va fi ca noua.

Ceara de albine si terebentina

Daca geanta este foarte murdara, cel mai bine  este sa folositi ceara de albine si terebentina. Pregatiti amestecul de 1/3 ceara de albine cu 2/3 terebentina si aplicati-l pe geanta, acordand o atentie deosebita zonelor cele mai murdare. Lasa sa stea cateva minute, apoi sterge cu o carpa moale.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca aceste tehnici de curatare sunt potrivite doar pentru gentile realizate din piele naturala si nu cu imitatie de piele. Este la fel pentru imbracaminte, precum si pentru toate obiectele din piele.

Pentru a va curata geaca de piele, fusta sau pantalonii

Aceste haine raman atemporale in garderoba. Ele aduc eleganta tinutelor tale, de aceea este necesar sa ai grija de ele. Sensibil la spalare, este interzis sa le puneti intr-o masina de spalat ca blugii. Imbracamintea din piele poate fi usor zgariata si patata, asa ca trebuie sa aveti grija. Pentru a curata imbracamintea preferata din piele, puteti opta pentru urmatoarele solutii:

Publicitate

Glicerina

O pata pe geaca ta din piele preferata si deja incepi sa te panichezi. Daca nu aveti balsam special pentru  piele, alegeti produse pe care probabil le aveti acasa. Aceasta este glicerina. Treceti usor o carpa inmuiata in putina glicerina pe imbracamintea din piele, fara a o freca. Stergeti apoi cu o carpa moale pentru a straluci pielea.

Lapte sau crema hidratanta

Crema nutritiva pentru fata poate fi o alternativa buna pentru curatarea articolelor de imbracaminte din piele. Dar inainte de a continua aceasta operatiune, este recomandabil sa curatati mai intai pielea si sa scapati de praf, deoarece un lapte sau o crema, aplicate pe praf, pot remedia petele si murdaria.

Citeste si articolul :   Apa, drojdie si zahar: 3 ingrediente pe care toata lumea le are la indemana, pentru o recolta bogata de castraveti si rosii

Mai intai, curatati-va imbracamintea cu o carpa inmuiata in apa cu sapun, in special in zonele cele mai murdare. Se lasa sa se usuce la aer. Luati apoi o bucata de vata pe care ati inmuiat-o intr-o cantitate mica de lapte. Aplicati-l cu miscari circulare pe toata suprafata jachetei. Schimbati vata  cat mai mult posibil, mai ales cand se murdareste. Lasati-l sa se usuce, apoi stergeti o carpa moale pe intreaga piele pentru o stralucire suplimentara.

Laptele sau crema hidratanta sunt potrivite si pentru curatarea pantofilor din piele.

Publicitate

Autor