Cat de usor este sa curatati geamul cabinei de dus: sfaturi utile

Trebuie sa alegeti agentul de curatare potrivit. Nu se recomanda utilizarea materialelor abrazive. In ciuda eficientei lor, lasa micro-zgarieturi pe suprafata sticlei . Cabina de dus isi va pierde rapid stralucirea , iar murdaria va manca si mai mult zgarieturile.

Iata cateva modalitati de a curata sticla cu produse care pot fi gasite in fiecare casa:

Otet. Se toarna jumatate de litru de apa intr-o sticla de plastic si se adauga 2 linguri ot et de masa. Pulverizati lichidul pe suprafata sticlei  si lasati-l timp de 30 de minute. Apoi clatiti cu apa curata.

Acid citric.  In loc de otet, adaugati un plic de acid citric in apa si pulverizati pe sticla . Aceasta este o modalitate excelenta de a combate depunerile calcificate care se formeaza din cauza duritatii excesive a apei.

Intr-un litru de apa, diluati o lingura de amoniac . Umeziti o carpa moale cu aceasta solutie si stergeti bine toata suprafata cabinei de dus.

O alta modalitate este de a sterge sticla  cu un servetel umezit abundent cu peroxid de hidrogen .

Citeste si articolul :   Sfaturi utile! Cum sa cureti repede tigaia atat in interior, cat si in exterior

Pregatiti o solutie formata dintr-un pahar cu apa, 5 picaturi de amoniac si 1/2 litru de glicerina lichida . Sticla tratata cu acest agent  nu se va murdari asa repede .

La vanzare exista produse chimice de uz casnic concepute special pentru curatarea cabinelor de dus . Formula acestor produse indeparteaza perfect murdaria, dar trateaza in acelasi timp instalatiile sanitare cu grija. Un strat subtire de protectie ramane pe sticla, respingand murdaria.

De asemenea, trebuie sa fiti atenti la buretii cu care curatati sticla. Buretii tari nu sunt potriviti, pot zgaria si suprafata. Cea mai potrivita optiune sunt servetelele de bumbac sau cele din microfibra.

Cabina de dus necesita o intretinere constanta. Dupa fiecare utilizare, trebuie clatita  bine cu apa calda curata si apoi stersa. Acest lucru mentine baia curata in orice moment.

Autor