Beneficiile uimitoare ale pepenelui galben

Pepenele galben contine in mare parte apa, pana la 95%, are un continut scazut de zahar si contine un numar mare de vitamine si minerale precum vitamina C, vitamina B, beta-caroten, calciu, magneziu, fosfor, fier si cupru.

In plus, pepenele galben este o sursa excelenta de potasiu, contine de trei ori mai mult decat pepenele verde. Potasiul permite activarea celulelor nervoase si musculare, mentine aciditatea secretiilor gastrice si regleaza miscarea de intrare si iesire a altor ioni precum sodiu si clor.

In plus, mai multe studii au demonstrat ca un consum mare de fructe bogate in antioxidanti ar ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si chiar a anumitor tipuri de cancer. Pepenele galben este bogat in antioxidanti, cum ar fi carotenoizii, care dau fructului culoarea rosie sau portocalie si beta-caroten. Potrivit unor studii recente, acesti doi antioxidanti pot preveni bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer, deoarece carotenoizii si beta-carotenul au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi care favorizeaza inmultirea celulelor canceroase.

Iata cateva beneficii ale pepenilor galbeni:

Pepenele galben este o alternativa naturala eficienta pentru detoxifierea organismului. Este bogat in antioxidanti care elimina toxinele si potasiu, care elimina excesul de sodiu din organism, care ar scadea tensiunea arteriala. Nu ezita sa-l consumi zilnic si sa faci sucuri.

Publicitate

Pepenele galben este eficient si impotriva arsurilor la stomac, deoarece actioneaza foarte eficient impotriva refluxului gastric. De asemenea, are proprietati laxative si poate ameliora afectiuni precum constipatia.

· Sucul de pepene galben este eficient in ameliorarea muscaturilor  de tantari. Aplicati-l si lasati-l sa stea cateva minute.

· Pepenele galben este bogat in antioxidanti care promoveaza pierderea in greutate, bogat in apa si sarac in zahar. Opteaza pentru acest fruct ca aliat pentru slabire.

· Bea suc de pepene galben in mod regulat pentru a-ti curata tractul urinar si a scadea cantitatea de sodiu care poate cauza probleme urinare si poate afecta rinichii.

Autor