5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci imediat dupa ce ai mancat

Tuturor ne plac sarbatorile, cand intreaga familie se aduna la masa festiva, cand se servesc mancarurile tale preferate pe masa. Carne prajita, diverse salate, dulciuri si produse de patiserie. Acestea sunt alimente foarte grele. Dar cat de greu este sa renunti la toate aceste bunatati. Pentru o slabiciune de moment trebuie sa platiti cu greutatea din stomac si somnolenta.

Daca mancati in exces, in niciun caz nu faceti urmatoarele greseli (pentru a nu va agrava starea):

1. Nu dormi .

„As vrea sa pot dormi” – un astfel de gand se invarte de obicei in capul unei persoane care ia un pranz consistent. Suna tentant, dar aceasta idee va poate costa sanatatea.

Dormitul dupa masa poate provoca balonare, reflux acid si disconfort. Conform unor cercetari recente, merita sa asteptati cel putin 30 de minute inainte de a merge la culcare dupa ce ati mancat. Acest lucru va va reduce riscul de accident vascular cerebral.

2. Nu bea ceai.

Se stie ca ceaiul este bogat in tanin. Dar interfereaza cu absorbtia glandei. De aceea, medicii indeamna sa nu mai bem ceai imediat dupa ce am mancat. Bea ceai cu o ora inainte sau dupa o cina copioasa.

3. Nu manca fructe.

Fructele sunt bogate in vitamine si minerale, sunt foarte benefice pentru sanatate, ar trebui consumate cat mai des, dar nu dupa mese. Contin multa fructoza.

Citeste si articolul :   Patru motive pentru a gati acasa mai des

Medicul si expertul in fitness Melina Jampolis spune ca fructele au de aproape trei ori caloriile legumelor. Chiar si 100 de grame de fructe pe zi vor duce la cresterea in greutate, a spus ea.

Evitarea fructelor dupa masa va va ajuta sa va mentineti in forma.

4. Nu faceti miscare .

Multi oameni cred ca mersul dupa masa este benefic pentru organism. Conform cercetarilor recente, acest lucru este doar partial adevarat. Faceti o plimbare spre sanatatea dvs., insa nu imediat dupa ce ati mancat, ci dupa 30 de minute.

Aceasta plimbare ar trebui sa dureze aproximativ 10 minute. Acest lucru va va ajuta sa evitati arsurile la stomac si indigestia.

5. Nu face dus.

Dupa ce ai mancat, toata energia si sangele sunt directionate catre stomac si intestine, corpul este ocupat cu digestia alimentelor. Daca faci dus imediat dupa masa, creierul tau va semnaliza sa directioneze sangele catre extremitati, ceea ce va afecta digestia – si nu in cel mai bun mod.

Citeste si articolul :   La ce feluri de mancare este potrivita condimentarea cu rozmarin?

O dieta sanatoasa si exercitiile fizice zilnice sunt cheile unei siluete frumoase. Dar nici asta nu este suficient. Evitati mancarea nedorita, mancati mai multe legume, urmati aceste sfaturi simple si veti avea un corp de vis!

Autor