Aceste cinci plante de apartament sunt foarte bune pentru corpul si sufletul tau

Plantele aduc viata si culoare in casa ta si o completeaza intr-un mod armonios. Chiar si o planta de casa mica este suficienta pentru a va face sa va simtiti mai confortabil in casa. Dar plantele nu sunt doar frumoase de privit, ci ofera si beneficii reale pentru sanatate. Acestea se refera nu numai la corp, ci si la minte. Acestea sunt primele cinci plante de apartament care sunt bune pentru sanatatea ta mintala si sufleteasca.

Plantele

Majoritatea sunt constienti de functia de baza a plantelor. Ei iau poluanti precum dioxidul de carbon din aer si il transforma in oxigen. Prin urmare, plantele de interior dezvolta climatul interior si se asigura ca puteti respira mai bine. Cu toate acestea, ele nu numai ca degaja oxigen, ci si umezeala. In timpul zilei, elibereaza apa in aer, protejandu-te de raceli si tuse. Agentii patogeni reci se pot misca mult mai prost prin aerul umed decat cel uscat. Prin urmare, plantele nu sunt doar pentru decor, ci sunt bune si pentru sanatatea ta!

Citeste si articolul :   Patrunjelul si puterile sale miraculoase pentru sanatate

1.Iedera

Publicitate

Efectul de purificare a aerului fara precedent al iederei o face una dintre super plantele de apartament. Ca nimeni alta, aceasta planta cataratoare lupta impotriva mucegaiului si prin urmare, este ideala pentru persoanele care sufera de alergii. A atras chiar atentia NASA, care facea studii asupra iederii. Au dovedit ca iedera obisnuita filtreaza pana la 94% din poluantii din aer. De asemenea, poate elimina 80% din sporii mucegaiului in decurs de 12 ore. Deci, cu iedera in dormitor, puteti respira sanatos si puteti sa aveti parte liniste sufleteasca mult dorita.

2.Iasomie

Sunteti adesea stresati si nu puteti dormi? Atunci aceasta planta este ideala pentru tine! Mirosul minunat al iasomiei are un efect relaxant asupra corpului si mintii. Are un efect anticonvulsivant si poate fi chiar eficient impotriva depresiei. Cu Iasomia in dormitor, nu numai ca vei trece ziua cu mai putin stres, dar vei dormi si linistit noaptea.

3.Rozmarin

Ai de invatat sau stai des la biroul tau undeva acasa? Apoi puneti aici o planta de rozmarin! Studiile au aratat ca creste functia creierului cu pana la 75 la suta. Intr-un test efectuat de Universitatea Britanica din Northumbia, 66 de subiecti au trebuit sa ascunda obiecte si sa le gaseasca din nou intr-un moment ulterior. De fapt, cei care se aflau in camera parfumata cu rozmarin s-au descurcat cu 75% mai bine. Motivul pentru aceasta este 1,8-cineolul continut in planta. Aceasta substanta imbunatateste semnificativ performanta memoriei.

Citeste si articolul :   De ce frunzele plantelor devin galbene?

4.Aloe Vera

Efectele vindecatoare si hranitoare aloe aloe vera sunt cunoscute de mult timp. Sucul sau hraneste pielea si parul si este deosebita de utila in cazul arsurilor solare. Dar asta nu este tot ce poate face aceasta planta spinoasa. Planta in sine are, de asemenea, un efect de vindecare asupra oamenilor. Deoarece degaja mult oxigen pe timp de noapte, imbunatateste climatul interior si actioneaza ca un ajutor ideal pentru somn.

5.Limba soacrei

Nu numai ca aceasta planta are frunze suculente frumoase, dar ofera si beneficii incredibile pentru sanatate. Numita si Sansevieria, este chiar recomandata de NASA ca o planta de dormitor excelenta. Deoarece converteste dioxidul de carbon in oxigen pe timp de noapte, astfel devenind unul dintre cele mai bune ajutoare de somn disponibile. De asemenea, curata aerul de toxinele care apar in casa, cum ar fi formaldehida, benzenul sau tricloroetena. Limba soacrei chiar ajuta la durerile de cap si ar trebui sa fie in fiecare dormitor!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.