Florin Busuioc a facut anunt in direct: “Nu este deloc normal. Exista un pericol”

Florin Busuioc, prezentatorul meteo de la ProTV, a fost invitat in platoul emisiunii ”La Maruta”. Acesta a facut o scurta descriere a vremii, dar si o analiza generala a temperaturilor.

Vedeta ProTv a transmis si anuntul specialistilor ANM in ceea ce priveste prognoza meteo din urmatoarele zile. In acest context, prezentatorul a explicat ca trecerile bruste de la temperaturi ridicate la frig, ploaie si vreme urata dau peste cap starea de sanatate a organismului si in special marcheaza incalzirea globala.

„Nu este deloc normal (n.r. temperaturile ridicate din luna februarie 2021), azi (n.r. vineri) au fost 21 de grade. Nu este ok, deloc. Este o temperatura specifica lunii aprilie sau mai. Cataline, nu te bucura.

Asta e incalzirea globala, de aia e atat de cald acum. Prin sud o sa avem maine 18 grade Celsius, insa 4 grade prin centru, nord, nord-est, pe unde temperaturile se normalizeaza, cumva.

Publicitate

Maine noapte vin precipitatii prin Orientali, o sa fie ninsori. In sud-est o sa fie lapovita, dupa care ziua urmatoare vin precipitatii in centru, nord si est. Ploi, in general, si lapovita.

Citeste si articolul :   Aurel Padureanu, atac dur la adresa lui Catalin Maruta: "Urat din partea ta"

Pe crestele muntilor avem o informare data de meteorologi. O sa fie vant puternic, mai ales pe creste.

Publicitate

In afara de asta, mai exista un pericol. Caldura asta excesiva a dus la topirea zapezii, ceea ce creste riscul avalansei. Luni se mai raceste putin, o sa fie intre 3 si 12 grade Celsius, apoi se face mai cald un pic. Precipitatiile, insa, continua. La Bucuresti e media de trecere”, a declarat Florin Busuioc in emisiunea lui Catalin Maruta.

Prognoza meteo ANM.

ANM au emis o alerta METEO valabila din aceasta dimineata, de la ora 6.00 pana pe data de 1 martie, ora 12:00. Fenomene vizate: intensificari ale vantului.

Din a doua parte a noptii de vineri spre sambata (26/27 februarie) vantul se va intensifica treptat, la inceput in nord-est si la munte, iar pe parcursul zilei de sambata (27 februarie) in cea mai mare parte a tarii. Duminica (28 februarie) si luni (1 martie) intensificari temporare ale vantului vor mai fi indeosebi in regiunile estice si in zona de munte.

Citeste si articolul :   Viorel s-a vaccinat. Cum se simte fostul primar ala Capitalei

De asemenea, se vor inregistra viteze la rafala, in general, de 45…55 km/h, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali se vor depasi 80…90 km/h.

La munte, in general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale in care va ninge, iar in estul teritoriului, indeosebi din a doua parte a noptii de duminica spre luni (28 februarie/1 martie), si pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra intr-un proces de racire ce se va resimti treptat in toate regiunile, astfel ca valorile termice se vor situa in jurul celor normale, scrie in comunicatul transmis de  ANM.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.