Ce sa mananci pentru un stomac deranjat: cele mai bune alimente si bauturi

Este dificil sa gasesti in viata o persoana care nu a suferit niciodata de stomac deranjat si de simptomele sale insotitoare: greata, slabiciune, dureri abdominale, diaree etc. Unele alimente si bauturi pot ameliora simptomele tulburarilor gastrointestinale si pot imbunatati starea . Cu toate acestea, daca nu simtiti nicio imbunatatire in cateva zile, asigurati-va ca va adresati medicului dumneavoastra.

Apa, ceai si supa

Greata severa care apare cu stomacul deranjat  nu permite consumul de alimente solide, asa ca pentru o vreme va trebui sa consumati numai lichide: apa simpla, ceai de musetel sau menta, suc de mere diluat sau supa  de pui ( sa  nu fie grasa).

Ghimbir

Radacina de ghimbir este adesea utilizata pentru a trata problemele digestive, deoarece functioneaza bine pentru greata si varsaturi. Cel mai bine este sa mananci ghimbir proaspat. De asemenea, puteti prepara ceai de ghimbir cu putin suc de lamaie si miere.

Orez alb, paine, biscuiti

Cu exceptia cazului in care aveti greata sau diaree severa, nu trebuie sa mancati doar alimente  lichide, ci trebuie sa mancati alimente usor digerabile pana cand sunteti complet recuperat, deoarece stomacul nu este inca pregatit pentru mancarea  grea. Prin urmare, chiar daca de obicei preferati sa consumati carbohidrati complecsi, trebuie temporar sa treceti la cei simpli, cum ar fi: orezul alb, painea alba din faina premium, biscuiti etc.

Banane

Carbohidratii simpli sunt usor de digerat, dar nu contin suficiente vitamine si minerale pentru ca organismul sa se recupereze . Adaugati banane in dieta dumneavoastra. Sunt bogate in electroliti, minerale si vitamine, dar sunt destul de usor de digerat.

Citeste si articolul :   Ananasul si beneficiile sale asupra corpului tau

Consumati mese mici si evitati alimentele prajite

In timpul stomacului suparat si pentru cateva zile dupa aceea, incercati sa mancati in portii mici, pentru a nu supraincarca tractul gastro-intestinal. De asemenea, evitati consumul de alimente grase prajite si produse lactate. In caz contrar, durerile abdominale si greata pot reaparea.

Autor