Aceste 9 alimente sunt bune daca ai dureri de stomac

Stresul, un virus sau o cantitate prea mare de grasime pot supara rapid stomacul si vei ajunge la toaleta de mai multe ori pe zi. Nu este tocmai distractiv, asa ca hai sa scapam de problema cat mai repede posibil. In orice caz, trebuie sa evitati produsele lactate, alimentele grase, dulciurile si alcoolul daca aveti probleme cu stomacul. Dar ce poti sa mananci care sa te ajute?

1.Banane

Acest fruct este bun pentru stomac, deoarece nu il irita. In plus, bananele sunt pline de fibre, ceea ce ajuta la normalizarea miscarilor intestinale si la contracararea diareei. Vitamina B6 continuta de banana reduce, de asemenea, flatulenta si relaxeaza muschii inghesuiti.

2.Paine alba

Publicitate

Daca aveti diaree si greata, de obicei se recomanda biscuit, paine alba si sare. O bucata de paine alba ajuta la ameliorarea greatei, deoarece umple stomacul. Un stomac gol produce mai mult acid coroziv din stomac, ceea ce nu face decat sa te simti mai rau. Painea alba ajuta si la diaree, deoarece contine putine fibre, proteine ​​si grasimi. Umple stomacul, dar incetineste procesul digestiv si miscarile intestinului devin automat mai groase.

Citeste si articolul :   Cum sa cresteti nivelul de serotonina: hormonul bucuriei si fericirii

3.Oua

Daca aveti probleme de stomac deja de cateva zile, va puteti simti rapid slabit. Pentru a castiga forta, este o idee buna sa consumati proteine. Carnea nu este de obicei cea mai buna alegere, deoarece va poate face sa va simtiti rau. Deci, o forma mai usoara de proteine ​​este mai buna, precum ouale. Un ou fiert sau amestecat cu putin ulei face o masa buna daca nu va simtiti bine.

4.Faina de ovaz

Publicitate

Faina de ovaz contine fibre fermentabile care se dizolva in apa. Acest aliment este digerat rapid, dar veti mai avea o parte din fibra pentru o lunga perioada de timp. Acest lucru va ofera energie pentru a lupta impotriva unui posibil virus. Faina de ovaz contine, de asemenea, proteine ​​care ajuta la cresterea sistemului imunitar. Pregatiti fulgii de ovaz cu apa sau lapte de migdale si gatiti-le pana cand sunt fierte si usor de digerat. Mai bine sa nu folositi laptele de vaca, deoarece poate provoca iritatii. Chiar daca nu esti constipat, fulgi de ovaz este o modalitate excelenta de a incepe ziua si de a-ti ajuta miscarile intestinale.

Citeste si articolul :   Lipsa vitaminelor B si D provoaca dureri de cap

5.Rosiile

La fel ca cerealele integrale, nucile si semintele, rosiile sunt prebiotice. Asta inseamna ca intaresc intestinele, astfel incat sa aveti mai putina diaree.

6.Cartofi dulci

Alimentele bogate in magneziu, calciu si potasiu, precum cartofii dulci, reduc gazele si absorb sarea. Acesti cartofi ajuta, de asemenea, la mentinerea unei greutati sanatoase si la obtinerea unui stomac mai plat.

7.Ghimbir

Ceaiul de ghimbir, bomboanele de ghimbir si comprimatele de ghimbir ajuta la greata si varsaturi. Acestea sunt adesea recomandate pacientilor cu cancer care sufera de greata in urma chimioterapiei. Cu toate acestea, ghimbirul nu este bun pentru copii, ci doar pentru adulti.

8.Apa

In cazul oricarei afectiuni gastro-intestinale, este foarte important sa beti multa apa. In cazul diareei, este deosebit de important sa umpleti continutul de apa din organism. Cand este constipat, aveti nevoie de multa apa pentru a face miscarile intestinului mai fluide si pentru a le face sa mearga.

9.Cafea

Daca sunteti constipat, puteti folosi cafeaua ca laxativ natural. Dar ar trebui sa stati cu adevarat departe de ea daca sunteti bolnav sau aveti diaree!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.