Datorita apei cu lamaie – buchetul tau de flori va ramane proaspat mult mai mult decat de obicei

Probabil ca nu este nimeni care sa nu fie multumit de un buchet de flori. Florile sunt oricum cel mai frumos decor pentru orice apartament sau casa. Te fac fericit si aduc viata intre cei patru pereti. Dar, de obicei, florile cad, se usuca dupa cateva zile si niciun buchet de flori nu rezista pentru mult timp. Cu acest truc, buchetul tau de flori va dura mai mult decat oricand! Deci, va puteti bucura de el mai mult timp.

1.Transport

Primul pas in crearea unui buchet de flori de lunga durata incepe cu transportul adecvat. Cei mai multi fac greseala pur si simplu sa-l duca acasa in mana. Drept urmare,florile se ofilesc prematur. Mai bine sa-l infasurati in hartie si sa il purtati intr-un cos. Captusiti cosul cu prosoape umede in prealabil, astfel incat sa nu se ofileasca pe drumul spre casa.

2.Taierea

Publicitate

De asemenea, taiati intotdeauna fundul tulpinilor cu foarfece inainte de a le pune in vaza? In principiu, acest lucru este corect, dar exista inca ceva de luat in considerare.

Citeste si articolul :   Iata cel mai bun sfat pentru curatarea calcarului de la robinete

Tulpinile tari trebuie intotdeauna taiate intr-un unghi. Taierea trebuie sa aiba o lungime de trei pana la cinci centimetri.

Taiati tulpinile moi drept. Nu folositi foarfece pentru asta, deoarece va zdrobi tulpinile. Dupa aceea, trebuie introduse imediat in apa.

3.Smulgere

Publicitate

De cele mai multe ori, buchetul este destul de strans, deoarece exista inca multe tulpini mici cu frunze agatate de flori. Tulpinile din zona de apa trebuie cu siguranta indepartate. Acestea putrezesc rapid si apoi infunda liniile de aspiratie care alimenteaza florile cu apa.

4.Plasare

O greseala obisnuita este aceea de a pune buchetul intr-un loc gresit din casa. O camera luminoasa este importanta, dar niciodata in lumina directa a soarelui. Umiditatea ridicata le extinde, de asemenea, durata de viata. Daca este necesar, pulverizati florile cu apa si asigurati-va ca evitati radiatoarele sau televizoarele (care degaja caldura). Florile urasc curentii, asa ca fii atent daca pui florile pe hol sau langa fereastra. Nici tu nu ar trebui sa pui un buchet langa fructe, deoarece gazul de coacere scurteaza durata de valabilitate a florilor.

Citeste si articolul :   Monica Pop, revoltata: "A scos tot ce e mai rau si mai urat din oameni"

5.Vaza si apa

Dupa ce ati taiat florile, ar trebui sa alegeti o vaza frumoasa in care sa le expuneti. Vaza trebuie sa fie foarte curata pentru a preveni cresterea bacteriilor. Aditivii speciali pentru apa de flori sunt disponibili in magazine, dar nu sunt necesari. Apa trebuie sa fie lipsita de calcar si sa fie calduta. Cel mai bine este sa-o schimbi in fiecare zi!

6.Apa cu lamaie!

Stiati ca buchetul dvs. va supravietui mult mai mult in apa acidificata? Apa cu lamaie are cel mai bun gust in flori! Strangeti sucul de la jumatate de lamaie si adaugati-l in apa. De asemenea, puteti adauga niste pudra de vitamina C.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.