Sapte alimente care iti dau energie

Te simti obosit si vrei sa dormi in timp ce ziua abia a inceput? Incercati sa mancati alimente la pranz care va vor ajuta sa va simtiti energizat si revigorat. Acestea contin o varietate de substante nutritive, vitamine si minerale si previn varfurile de glucoza din sange care adesea ii fac pe oameni sa se simta obositi si deprimati.

Peste gras

Anumite tipuri de peste (somon, sardine, hering, macrou etc. ) sunt bogate in acizi grasi omega-3, care au efecte antiinflamatorii si antioxidante. Consumul regulat de Omega-3 imbunatateste abilitatile cognitive: memorie, atentie, concentrare etc. In timp ce o deficienta a acestor acizi grasi, dimpotriva, afecteaza grav creierul si provoaca, de asemenea, o senzatie de oboseala constanta.

Ovaz

Faina de ovaz contine fibre si proteine, care asigura o eliberare lenta de energie si previne cresterea glicemiei. Acest lucru va permite sa va simtiti plin pentru o lunga perioada de timp, protejeaza impotriva oboselii si a schimbarilor de dispozitie.

Citeste si articolul :   Triptofan, nutrientul pentru buna dispozitie

Banane

Bananele, ca faina de ovaz, sunt o sursa excelenta de fibre, precum si un mineral important pentru organism – potasiu, care este necesar pentru producerea de energie. Chiar si un deficit mic de potasiu poate provoca oboseala, slabiciune musculara si convulsii.

Publicitate

Publicitate

Oua

Continutul de proteine de inalta calitate face din oua o sursa excelenta de energie pe termen lung. Se satura bine, in ciuda continutului relativ scazut de calorii si au un efect minim asupra nivelului de zahar din sange.

Cartof dulce

Cartofii dulci  sunt bogati  in carbohidrati si fibre complexe, care pot furniza organismului energia necesara pentru o lunga perioada de timp. De asemenea, contine vitamine B, al caror deficit poate provoca oboseala severa. Cartofii dulci pot fi preparati in acelasi mod ca si cartofii obisnuiti. Are un gust placut si usor dulce.

Portocale

Sucul de portocale proaspat stors este excelent pentru revigorarea si ameliorarea durerilor de cap. Portocalele contin fibre, precum si vitamina C, care joaca un rol important in combaterea inflamatiei din corpul nostru. Inflamatia poate fi un semn al dezvoltarii bolilor, precum si a cauzei oboselii si slabiciunii.

Citeste si articolul :   Mancare sanatoasa pe care toata lumea o considera nesanatoasa si pe care unii o evita

Ficat de vita

Ficatul de vita este bogat in vitamina B12. Lipsa acestei vitamine in organism cauzeaza adesea oboseala, intarziere mintala, iritabilitate si modificari ale dispozitiei. In plus, ficatul de vita contine fier si zinc, ceea ce poate reduce oboseala.

Publicitate

Autor