4 sfaturi pentru a combate oboseala

Cu siguranta acest lucru s-a intamplat tuturor: pareai ca nu faci nimic, dar simti o oboseala cumplita. Nu vreau sa ma misc, nici sa vorbesc, nici macar sa ma uit la televizor si este dificil. Impresia este ca toata energia a plecat undeva deodata. Acesta este sindromul oboselii si daca intalnesti adesea astfel de situatii, acest articol este pentru tine. Va oferim o modalitate usoara de a va ridica nivelul de energie fara pastile sau trucuri inteligente.

1. Nu uita de micul dejun

Daca dimineata nu va umpleti forta cu ajutorul iaurtului, branzei, painii cu cereale, pana la pranz metabolismul incetineste si oboseala incepe sa apa . Daca nu este deloc timp pentru micul dejun, luati fructe cu voi la munca.

Reteta: fulgi de ovaz cu adaos de fructe de padure, mere, nuci.

2. Bea multe lichide mai des

Letargia si oboseala pot fi cauzate si de deshidratare. Prin urmare, asigurati-va ca beti suficiente lichide. Poate fi apa simpla sau minerala, sucuri sau ceai verde. Cafeaua ramane bautura traditionala energizanta.

3. Daca vrei sa dormi, du-te la culcare.

Toata lumea stie ca cel mai bun mod de relaxare este sa dormiti bine. Starea noastra de spirit, memoria si chiar regenerarea celulara depind de somn. Astazi, o jumatate buna din omenire sufera grav de tulburari de somn, care, desigur, afecteaza performanta. In mod ideal, o persoana trebuie sa doarma 8 ore pe zi, altfel corpul incepe sa functioneze defectuos. Exista adesea o situatie: esti obosit, dar nu poti dormi. In astfel de cazuri, sedativele vor ajuta.

4. Lasa bucuria sa intre in viata ta

Stresul si frustrarea au un efect devastator asupra potentialului tau energetic. Nu este posibil sa se evite stresul, dar va puteti deconecta de la situatii pe care nu le putem schimba. Incercati sa petreceti timp cu persoane placute si sa fiti mai des in natura. Incercati sa eliminati din viata dvs. comunicarea dureroasa, munca fara sens si capriciile oamenilor. Spune nu la tot ceea ce te supara si lasa in sfarsit bucuria in viata ta.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 8 iulie 2021. Sfantul Procopie, traditii si obiceiuri. Ce sa nu faci de ziua lui Procopie, daca vrei sa-ti fie bine

Reteta: Respiratie profunda – numarand mental pana la 5, inspirati incet si profund pe nas, apoi expirati incet pe  gura. Repetati timp de 2 minute. O astfel de respiratie profunda, ritmata, ajuta la relaxarea si saturarea corpului cu oxigen.

Publicitate

Publicitate

Autor