Care sunt secretele pentru frumusete ale Cleopatrei

Regina egipteana Cleopatra este singura femeie conducatoare a statului antic. Este renumita pentru frumusetea ei divina si pentru inteligenta imensa, care a facut ca un numar mare de barbati remarcabili ai antichitatii sa se indragosteasca de ea.

Sa aflam care uleiuri esentiale au fost cele mai utilizate in Egiptul Antic de catre Cleopatra si rudele ei.

Ulei esential de jojoba

Acest tip de ulei natural este extrem de benefic pentru sanatatea pielii. O concentratie mare de antioxidanti, vitamina E, colagen si elastina promoveaza regenerarea celulara cu succes si face stratul superior al epidermei moale si delicat la atingere.

Recomandat pentru toate tipurile de piele, deoarece se absoarbe instantaneu si nu lasa pete grase la suprafata. Nu astupa porii. Efect benefic asupra pielii excesiv de uscate care se descuameaza. Ofera rezistenta si elasticitate.

Ulei esential de aloe vera

Este potrivit pentru pielea predispusa la eruptii de acnee si eczeme, precum si pentru cei care au suferit arsuri usoare pana la severe. Are capacitatea de a duce la regenerarea celulara. Hidrateaza si tonifica.

Face ca pielea sa inceapa in mod natural sa sintetizeze colagen si elastina, umple spatiile intercelulare si netezeste ridurile si, de asemenea, incetineste eficient procesul de imbatranire a pielii. Se poate aplica direct pe fata, gat si decolteu.

Citeste si articolul :   Cum sa ramai calm in situatii de conflict

Ulei de masline

Este cel mai potrivit pentru intarirea parului, precum si pentru hidratarea adecvata si pentru a conferi stralucire si elasticitate. Alte zone ale corpului pe care poate fi aplicat sunt bratele si picioarele, care tind sa fie  aspre  in timp. Acest ulei esential are capacitatea de a inmuia si reface structura uzata, patrunzand in profunzime.

Ulei esential de migdale

Uleiul de migdale este un agent antibacterian natural si este bogat in antioxidanti. Este folosit pentru pielea fetei, gatului si coloanei vertebrale, precum si pentru a intari unghiile picioarelor si mainilor. De asemenea, este potrivit pentru tratamentul infectiilor fungice. Hidrateaza, regenereaza, confera o stralucire placuta.

Ulei esential de arbore de ceai

Efect extrem de benefic asupra acneei, tenului iritat si problematic in general. Se crede ca uleiul esential de arbore de ceai are efecte antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene si antifungice puternice. Calmeaza durerea si mancarimea, elimina iritatia neplacuta, suprima inflamatia si distruge bacteriile.

Autor