De ce nu e bine sa iti rozi unghiile

Este timpul sa renuntam la dependenta de a ne roade unghiile, care are multe consecinte neplacute asupra sanatatii. Expertii spun ca acesta este cel mai simplu mod de a va imbolnavi de coronavirus.

Renumitul specialist in alergii si boli infectioase Dr. Purvi Parikh, sfatuieste oamenii sa renunte la muscarea unghiilor. Creste semnificativ riscul de a face coronavirus.

Toate tipurile de bacterii, virusi si murdarie se acumuleaza sub unghii, de unde pot patrunde in corpul uman prin gura. Riscul unei astfel de infectii este deosebit de mare daca oamenii nu se spala pe maini des. Cand o persoana atinge fata si mai ales gura, nasul sau ochii, se transmit bacterii.

Dr. Parikh subliniaza ca bacteriile patrund direct in cavitatea bucala – cel mai simplu mod de a face orice infectie.

Publicitate

“Ii indemnam pe toti lucratorii din domeniul sanatatii sa-si taie unghiile scurt, deoarece exista o multime de germeni sub unghii”, spune dr. Parikh. – Si ori de cate ori va atingeti fata – in special gura, nasul si ochii – aduceti germeni. Si te poti imbolnavi cu usurinta “.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultim moment: "Acela va fi momentul in care vom avea o problema"

Astazi, intreaga omenire vorbeste cu ingrijorare despre coronavirus, care are aceleasi mecanisme de raspandire. Si acesta este un argument suplimentar in favoarea renuntarii la prostul obicei de a roade unghiile. Din pacate, multe dintre victimele ei nici macar nu sunt constiente de aceasta problema si isi rod, fara sa stie, unghiile.

Daca ati observat aceasta dependenta, dar nu o puteti opri, incepeti sa purtati manusi.

Guma de mestecat sau benzi de cauciuc speciale pentru varfurile degetelor va vor ajuta, de asemenea, sa va distrageti atentia de la dorinta de a va roade unghiile. Spalati-va mainile mai des.

Publicitate

Publicitate

Autor