6 alternative la frunzele de menta

Inca din cele mai vechi timpuri, frunzele de menta au fost apreciate pentru proprietatile lor aromatice si medicinale, in special in bazinul mediteranean. Exista mai multe soiuri de menta si utilizarea lor este mai mult sau mai putin importanta in functie de regiune.

1. Busuioc

Aceasta planta ofera aceleasi proprietati ca si menta. Nu este de mirare ca face parte din aceeasi familie, Lamiaceae. Aceasta planta aromatica antioxidanta a fost folosita de mult timp pentru proprietatile sale de vindecare. Bucataria italiana ofera busuiocului o importanta deosebita si o foloseste in sosuri . Unele feluri de mancare italiene nu ar fi la fel fara busuioc!

2. Maghiran

Maghiranul face parte din familia mentei . Este, de asemenea, cunoscut sub numele de oregano de gradina. Aceasta planta este adesea utilizata in bucataria italiana, aducand multa aroma supelor, precum si mancarurilor in sos, oua, carne  si paine.

3. Rozmarin

Aceasta planta din familia lamiaceae poate inlocui cu usurinta frunzele de menta. Rozmarinul este frecvent folosit pentru a aroma diferite tipuri de feluri de mancare, cum ar fi carnea la gratar, tocanele, supele etc.

Publicitate

4. Tarhon

Aceasta planta este foarte parfumata si are un gust cam amar. In infuzie, aceasta planta aromatica seamana cu anasonul. Daca doriti sa il folositi in sosuri sau salate, nu folositi mult; gustul sau este cam puternic.

5. Shiso-ul

Shiso este o planta alimentara, medicinala si decorativa utilizata pe scara larga in medicina traditionala japoneza inca din secolul al III-lea. Gustul sau seamana cu un amestec de busuioc si menta. Frunzele de shiso sunt consumate proaspete, fierte sau pudrate si pot fi folosite in multe feluri de mancare reci si salate.

6. Lavanda

Aceasta planta parfumata face parte, de asemenea, din lamiaceae si, prin urmare, poate fi utilizata ca inlocuitor adecvat pentru frunzele de menta. Se gaseste adesea in mai multe produse de ingrijire a pielii si a parului. La gatit, este utilizat in principal in bauturi, dar in cantitati mici. Daca il abuzezi, gustul poate deveni amar.

Autor