Ce alimente nu ar trebui aruncate in chiuveta?

Aruncarea mancarii este, desigur, neplacuta, dar uneori necesara. De multe ori, multi oameni doresc sa scape de deseurile alimentare cat mai repede posibil, aruncandu-le pur si simplu in chiuveta sau toaleta. Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai buna solutie.

Resturile din anumite alimente pot infunda serios conductele de canalizare, ducand la consecinte foarte neplacute. Iata cateva tipuri de deseuri alimentare care nu trebuie aruncate niciodata in  toaleta sau chiuveta.

Orez

Nu aruncati niciodata orezul gatit in chiuveta sau toaleta. Boabele de orez cresc ca marime si se lipesc, ceea ce poate duce la blocaje in tevi. De asemenea, nu se recomanda aruncarea orezului crud pe canal, din aceleasi motive.

Faina

Daca ati amestecat  vreodata apa cu  faina, aveti  idee in ceea ce  se transforma. Terciul lipicios pe care il poate face faina nu este cel mai bun prieten al tevii de canalizare. Prin urmare, aruncati orice faina ramasa dupa gatit in cosul de gunoi obisnuit.

Citeste si articolul :   Cafea, pete - uite cum poti scoate petele de cafea cu usurinta

Paste

Pastele, ca si orezul, sunt un produs cu amidon care se umfla usor atunci cand sunt expuse la apa. Prin urmare, aruncarea pastelor in toaleta nu este o idee buna . Daca totusi reusiti sa faceti acest lucru si s-a format un blocaj in conducte, puteti scapa de el cu apa clocotita .

Coaja de ou

Cojile de ou inmuiate devin lipicioase si deterioreaza conductele si fosele septice, daca aveti una. Aruncati cojile de ou in cosul de gunoi sau folositi-le ca ingrasamant pentru plante sau hrana pentru animale si pasari.

Zat de cafea

La fel ca cojile de oua, zatul de cafea poate fi folosit ca ingrasamant. Dar la toaleta si chiuveta, cu siguranta nu trebuie aruncat . In plus, resturile de cafea pot fi utilizate in scopuri cosmetice, de exemplu, facand din ele o curatare sau o masca.

Ulei si grasimi

Grasimile animale (cum ar fi prajirea slaninii) se pot intari  la temperatura camerei, deci nu este nevoie sa goliti grasimea ramasa din tigaie in chiuveta sau toaleta. De asemenea, uleiul vegetal (orice) nu poate fi trimis la canalizare. Se poate lipi de tevi, provocand astfel blocaje. Daca doriti sa scapati de resturile de ulei sau grasime, turnati-le intr-un recipient, stergeti recipientul cu prosoape de hartie pentru a absorbi totul si aruncati prosoapele in cosul de gunoi.

Citeste si articolul :   6 sfaturi pentru a va mentine ficatul sanatos mult timp