Sfintii Petru si Pavel. Cea mai puternica rugaciune pe care s-o rostesti in aceasta zi

Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt praznuiti de catre Biserica pe data de 29 iunie. Cei doi apostoli sunt sarbatoriti impreuna pentru ca au murit in aceeasi zi, in timpul prigoanei crestine declansata de imparatul roman Nero. In acesta zi, rostim o rugaciune catre Sfintii Apostoli Petru si Pavel pentru a ne apara de necazuri.

Rugaciunea catre Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Rugaciunea catre Sfintii Apostoli Petru si Pavel ne poate apara de multe rele, cum ar fi bolile, pagubele, nedreptatile, necazurile si datoriile. Aceasta se spune in ziua de 29 iunie, cand ii sarbatorim pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel.

Iata rugaciunea catre Sfintii Apostoli Petru si Pavel

„Pe Voi, Apostoli slaviti ai lui Iisus, Mantuitorul v-a randuit sa fiti stalpi ai Bisericii pe care a intemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mantuitorul te-a ales sa fii piatra de temelie a Sfintei Biserici si ti-a daruit harul sa-i intaresti in credinta pe toti fratii tai.

Citeste si articolul :   17 de idei minunate pentru o manichiura blanda, frumoasa, eleganta si moderna

Pe tine, Sfinte Pavele, Mantuitorul te-a facut din dusman un ales prieten, iar Duhul Sfant te-a numit sa le arati neamurilor toate comorile invataturii crestine.

Sfinte Petre si Sfinte Pavele, amandoi ati lucrat cu neobosita insufletire la raspandirea Imparatiei lui Hristos, pecetluind marturia devotamentului pentru Mantuitor cu sangele vostru.

La Voi ne rugam, cand osanda unei judecati nedrepte se abate asupra vietii noastre, sa-i indepartati pe farisei din drumul nostru, luandu-le cheile puterii, iar cuvantul lor sa nu fie lucrator impotriva noastra. Amin.

Acolo, in Imparatia lui Dumnezeu, va bucurati de vederea Lui in slava cereasca. De Acolo, priviti spre Biserica lui Hristos care calauzeste popoarele, pentru ca ele sa vada lumina Evangheliei si sa nu rataceasca drumul care duce la izvoarele tamaduitoare ale harului.

Ne inchinam Voua, sa-L rugati pe Mantuitorul nostru sa-i lumineze si sa-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoti si intregul popor crestin.

Citeste si articolul :   Prof. Constantin Dulcan: „Traversam un moment foarte dificil pentru Univers. Nu vom supravietui fara intoarcerea la Dumnezeu!”

Rugati-L pe Domnul secerisului sa trimita lucratori sarguinciosi in ogorul Tau, pentru ca toti oamenii de bunacredinta sa aiba parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfanta Biserica.

Slaviti Apostoli Petru si Pavel, sa ascultati rugaciunea noastra, credinciosi incercati de cumplite necazuri, sa fiti milostivi si sa indepartati din viata noastra furia dusmanilor porniti sa ne doboare cu orice pret. Amin”.