3 moduri de a conserva mararul pentru iarna si a-si pastra aroma

Gospodinele folosesc diferite metode de pastrare si depozitare a verdeturilor. Astazi va vom descrie 3 metode diferite de consrvare a mararului.

1. In sare

Alegi mararul ca pentru mancare apoi il asezi intr-un borcan in straturi: un rand de marar verde, sare, alt strat de marar verde si tot asa pana cand umpli borcanul. Acesta se va inmuia si lasa de la sare asa ca a doua zi adaugi alte straturi peste cel deja existent. Repeti operatiunea pana cand umpli borcanul.

Apoi asezi in crucis doua scandurele mici, la gura borcanului astfel incat acestea sa stea apasate si zeama lasata de el in urma topirii sarii sa acopere complet mararul.

Publicitate

Legi borcanul cu hartie de pergament si pastrezi in camara la rece.

Publicitate

Pe timpul iernii scoti din borcan o cantitate de marar dorita, pui la desarat in apa rece si apoi il utilizezi la ciorbe, mancaruri diverse, etc.

2. Prin uscare

Alegi mararul ca pentru mancare. Il intinzi pe o hartie, la un loc uscat, dar, atentie!! nu in plin soare. Il tii cateva zile pana se usuca. Il poti pastra in saculete de panza, in camara iar inainte de intrebuintare trebuie sa il speli.

Citeste si articolul :   Aceste plante elimina praful: sunt ideale in orice casa

3. La congelator

Speli mararul si il alegi. Il lasi sa se usuce putin (atentie!!! nu il uscam de tot ci cat sa se zvante, sa nu fie ud!) si apoi il toci marunt. Il pui in pungute sau caserole mici si il dai la congelator. Iarna, cand ai nevoie, scoti cate putin si pui in mancare asa congelat cum ese. NU decongelezi!!!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.