Aceasta planta este un adevarat respingator pentru furnici: planteaza-o si nu le vei mai vedea

O planta te poate ajuta sa scapi de furnici

Furnicile sunt insecte care, ca si gandacii, pot roi pe vreme calda. Pentru a scapa de ele, nu este intotdeauna indicat sa folositi substante chimice poluante care va pot dauna sanatatii respiratorii. O planta eficienta te poate ajuta sa lupti impotriva prezentei acestor daunatori care iti invadeaza bucataria.

Puteti controla prezenta furnicilor fara a folosi macar insecticide. Pentru a le tine departe in mod natural, exista o planta respingatoare foarte eficienta: oregano. Aceasta planta aromata, datorita mirosului sau puternic, poate alunga prezenta acestor insecte daunatoare care va pot invada rapid casa. Exista mai multe metode eficiente si simple de utilizare.

Cum sa folosesti oregano pentru a tine furnicile departe?

La fel ca busuiocul, oregano este o planta aromata parfumata, cu o putere respingatoare. Puteti folosi cateva picaturi de ulei esential de oregano pentru a le turna intr-un lighean umplut cu apa cu care va trebui sa spalati pervazul si toate locurile de intrare ale acestor insecte. De asemenea, puteti folosi pur si simplu frunze de oregano, asezandu-le intotdeauna in aceleasi locuri.  Aceste plante sunt si repellente impotriva tantarilor care pot fi mai numerosi in timpul verii.

Exista si alte insecticide naturale pentru a respinge definitiv furnicile

Dincolo de utilizarea uleiului esential de oregano sau a frunzelor, alte ingrediente naturale va pot veni in ajutor pentru a scapa de furnicile care v-ar putea invada casa.

1- Zatul de cafea este un ingredient natural care tine furnicile departe

Datorita mirosului sau deosebit, zatul de cafea este un ingredient ideal pentru alungarea furnicilor fara a folosi un insecticid. Si din motive intemeiate, aciditatea sa irita sistemul nervos al acestora care fug sistematic. Pentru a profita de beneficiile sale , toarna-l pe colturile peretilor sau pe o farfurie pe care o ai pe blatul bucatariei pe care obisnuiesc sa o frecventeze.

Publicitate

2- Lamaia este un fruct citric cu actiune respingatoare pentru a tine furnicile departe

Acest ingredient acid este grozav pentru a speria furnicile datorita mirosului sau, deoarece mirosul le tulbura simturile. Pentru a valorifica aceasta tehnica ingenioasa, stoarceti o lamaie si turnati sucul in locurile pe care acesti daunatori sunt obisnuiti sa le frecventeze. De asemenea, puteti pune felii de lamaie pe locurile lor de trecere.

Citeste si articolul :   Cum scapi de mirosul de tigara din casa: Simplu si eficient

3- Lavanda este o planta parfumata care  te scapa de furnici

La fel ca lamaia si oregano, furnicile sunt deranjate de mirosul de lavanda. In acest scop, poti folosi ulei esential de lavanda pe care il diluezi in apa. Apoi turnati acest amestec intr-o sticla prevazuta cu pulverizator si presarati acest preparat pe locurile prin care trec furnicile.

4- Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care lupta impotriva prezentei furnicilor

Pentru a lupta impotriva furnicilor pe termen lung, bicarbonatul de sodiu este un insecticid ecologic puternic, ideal. Va trebui folosit pentru a stropi pe locurile de trecere si de intrare a acestor insecte daunatoare.

5- Creta poate respinge furnicile

La fel ca bicarbonatul de sodiu, creta este o pulbere care poate respinge eficient furnicile. Pentru a-o  folosi, va trebui pur si simplu sa trasezi o linie pe pervaz si locurile de intrare a acestor insecte daunatoare care iti pot invada casa.

6- Otetul alb este o solutie care poate invinge furnicile

Citeste si articolul :   Cand pica sarbatoarea sfintilor Mihail si Gavril 2020.

Stiati ca, pe langa faptul ca va ajuta cu un numar mare de sarcini casnice, otetul alb poate tine furnicile departe pentru o lunga perioada de timp. Intr-o sticla prevazuta cu un pulverizator, diluati o cana de otet cu apa. Presarati aceasta solutie pe locurile de intrare si trecere a acestor insecte si va puteti lua ramas bun de la ele.

Poate fi dificil sa scapi de furnici fara insecticide. Doar cu produsele naturale potrivite precum oregano sau otet alb poti tine permanent departe aceste insecte daunatoare care iti pot invada casa.

Publicitate

Autor