Solutii naturale care indeparteaza petele de pe haine. Sfaturi pentru haine impecabile

Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa ai haine mai frumoase mai mult timp.

Petele de alcool de la petreceri pot fi enervante, mai ales ca la evenimente mergi cu hainele deschise. Nu iti face probleme, poti scoate petele cu urmatorul amestec: cantitati egale de alcool de 90 de grade, apa si otet. Se tamponeaza pata si apoi se freaca si se spala cu apa calduta. Acest amestec nu se aplica hainelor din piele.

Petele de ceai care nu sunt foarte vechi se scot prin mai multe metode, depinde de material. Se toarna apa clocotita peste haine, daca petele nu ies, puneti si o lingura de glicerina la 1 litru de apa. Frecati apoi cu buretele pana iese pata. Daca pata de ceai este pe un material alb de bumbac, pata se freaca cu suc proaspat de lamaie.

Sau amestecati in proportii egale apa cu apa oxigenata si frecati bine. Glicerina sau amoniacul in amestec cu apa se folosesc pentru scoaterea petelor de ceai de pe plastic sau tesaturi naturale. Pentru material de lana se foloseste amestec in parti egale din spirt medicinal si otet.

Petele de ceara de pe haine se scot cu ajutorul fierului de calcat. Se razuieste pata de ceara, apoi se pun deasupra si dedesubt foi de hartie sugative si se trece cu fierul de calcat. Pata iese imediat si nu ramane nicio urma.

Petele de cerneala si de pix se curata cu lapte. Se pun hainele patate in lapte sau se tamponeaza cu lapte locul in care este pata, apoi se baga la spalat normal. Daca cerneala este proaspata, se pudreaza cu sare si se baga sub jet de apa calda, se freaca cu lamaie si se spala cu apa rece. Petele de pix dispar imediat daca se pulverizeaza peste ele fixativ de par. Se mai poate incerca si cu spirt.

Petele de deodorant se scot cu apa si sare de lamaie. Se inmoaie haina in apa cu sare de lamaie si se lasa peste noapte, apoi se clateste si se baga la spalat normal.

Citeste si articolul :   Cum sa faci un degresant natural pentru a curata si a parfuma toata casa?

Petele de fond de ten de pe bluze sau rochii se scot imediat daca se freaca bine cu miez de paine.

Scoate perfect petele de grasime cu pasta de dinti. Se pune pasta de dinti direct pe pata, se lasa sa se usuce complet, apoi se clateste. Petele de grasime mai ies cu acest amestec: 1 lingura de sare si 4 linguri de amoniac. Se amesteca bine pana se dizolva sarea, apoi se tamponeaza si se freaca petele, acestea vor disparea.

Petele de noroi se freaca si se spala, iar daca sunt pe materiale mai fine se dau apoi cu galbenus de ou sau cu apa si otet, cu mare grija insa. Petele de oja dispar cu dizolvant de unghii, dar trebuie sa aveti mare grija sa nu iasa si culoarea hainelor. De aceea se tamponeaza usor cu multe bucati de vata. Petele de marker ies tot cu dizolvant de unghii.

Petele de sange se pun in apa rece cu apa oxigenata, se lasa la inmuiat, se clatesc bine cu apa rece, apoi se spala. Petele de rugina ies cu zeama de lamaie sau pasta de dinti cu fluor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.