“Nu exista coronavirus”: Barbat de 45 de ani, testat pozitiv, refuza internarea si se stinge acasa dupa 3 zile

In psihologie, negarea este cunoscuta, ca un mecanism de aparare, la nivel subconstient, in fata suferintei si a durerii. Aceasta negare, acum, proguce victime, din ce in ce mai multe victime. Un barbat din Galati in varsta de 45 de ani, a decedat dupa ce initial a refuzat internarea.

Medicii ii recomandasera sa ramana in spital. In noaptea de marti spre miercuri s-a sunat la urgenta dupa ce starea barbatului s-a deteriorat brusc, dar pana sa ajunga SMURD-ul, a intrat in stop cardio-respirator si a murit.

Barbatul fusese  la Spitalul de Urgenta din Galati in urma cu trei zile. Se simtea rau si a cerut sa i se faca un consult de catre medicul de garada. Cadrele medicale au banuit inca de la inceput ca este infectat cu coronavirus si au decis testarea lui imediata.

Barbatul tusea, avea stari de ameteala si se simtea foarte obosit. Cu toate ca medicii i-au recomandat sa astepte rezultatul testarii in spital, el a preferat sa plece acasa.

Aceasta a fost prima decizie gresita. Barbatul nu avea febra si nici nu se stia cu boli, probabil asta l-a facut sa plece acasa. Nici macar faptul ca era obez nu i-ar fi dat de gandit.

A doua zi – i s-a comunicat ca a iesit pozitiv la infectia cu COVID-19. Barbatul a refuzat internarea.

Potrivit spuselor celor apropiati, marti seara, starea lui de sanatate s-a degradat rapid. Abia mai putea sa respire cand a sunat la 112. Echipajul SMURD care a fost trimis la el acasa l-a gasit fara suflare.

„Era intr-o insuficienta respiratorie foarte grava. Echipajul mobil s-a deplasat, l-a gasit in stop cardio-respirator, nu a raspuns la manevrele de resuscitare si a fost declarat decedat.”, adeclarat Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galati

„Avem prima persoana decedata din randul celor care refuza internarea in spital. A decedat azi-noapte, tocmai pentru ca a refuzat sa fie tratat in spital. Boala a evoluat extrem de repede. De la ora apelului la ambulanta, pana cand a ajuns ambulanta, persoana a intrat in stop cardiac si a decedat. Fac un apel la toti acesti oameni care nu inteleg ca virusul este langa noi, sa dea dovada de un comportament responsabil. Daca nu pentru ei, pentru societate. Sa nu mai duca in derizoriu masurile luate de autoritati.”, a declarat Gabriel-Ioan Avarmescu, prefectul judetului Galati.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a facut anutul! Vom intra in carantina nationala in valul 4?

In timp ce unii romani, influentati de mesaje neconfirmate de studii medicale, care circula – in special pe internet – nu realizeaza gravitatea situatiei sau mai periculos – nu cred in existenta virusului, autoritatile anunta noi cazuri.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.