9 Superalimente pentru combaterea racelii comune

Nimeni nu este imun la raceala comuna. Aceasta infectie virala extrem de contagioasa afecteaza tractul superior al sistemului respirator, inclusiv nasul si gatul. Simptomele obisnuite ale racelii sunt dureri in gat, nas care curge, sinusuri umflate, tuse, febra usoara si dureri de cap frecvente.

De asemenea, corpul devine adesea slab, ceea ce duce la o productivitate mai scazuta, lipsa de la serviciu sau de la scoala si alte probleme. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor isi revin complet in 10 zile.

Nu stim cum sa vindecam raceala comuna. Masurile de combatere a acesteia variaza de la remedii casnice la medicamente vandute in farmacii.

Anumite alimente pot, de asemenea, ajuta la combaterea acesteia, precum si la prevenirea acesteia. Iata Top 9 ale acestor superalimente:

Publicitate

Ceai verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanti, precum si de proprietati antivirale si antibacteriene care ajuta la combaterea racelilor.

Un grup de antioxidanti in special, catechinele, inhiba activitatea virusului racelii, precum si cea a gripei. In plus, ceaiul verde intareste imunitatea in ansamblu si revigoreaza metabolismul.

Bea doua sau trei cani de ceai verde pe zi pentru a preveni sau combate raceala obisnuita. Inhalarea aburului in acelasi timp reduce congestia nazala.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai bune antibiotice naturale

Portocale

Pline de vitamina C, portocalele ne pot scapa de diferite tipuri de virusi, inclusiv de raceala comuna. Vitamina C este intr-adevar un antioxidant puternic care stimuleaza sistemul imunitar prin stimularea productiei de celule albe din sange, care lupta impotriva infectiilor.

Bea doua pahare de suc de portocale pe zi pentru a preveni si a lupta impotriva infectiilor si pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Afinele

Quercetina prezenta in afine, reduce sansele de a raci. In plus, afinele sunt pline cu diversi antioxidanti si nutrienti, cum ar fi vitamina C, care intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Proaspete sau congelate, au calitati nutritionale egale. Prin urmare, se consuma pe tot parcursul anului pentru a lupta impotriva racelii comune.

Ciupercile

In medicina traditionala chineza, ciupercile sunt adesea folosite pentru a lupta impotriva racelilor si a infectiilor virale mai raspandite. Ele cresc productia de citokine, ajutand astfel la lupta impotriva infectiilor. Contin si polizaharide, care sustin sistemul imunitar.

Publicitate

In cele din urma, ciupercile sunt cunoscute pentru proprietatile lor puternice antivirale si antibacteriene si contin multi nutrienti esentiali.

Iaurturi

Peste 10 trilioane de bacterii esentiale pentru sanatatea noastra traiesc in tractul nostru digestiv. Este important sa ne asiguram ca aceste bacterii bune le depasesc in numar pe cele rele. Introducerea alimentelor probiotice, cum ar fi iaurtul, in dieta ta intareste sistemul imunitar, ajutandu-ti corpul sa lupte impotriva infectiilor, cum ar fi raceala.

Citeste si articolul :   8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

Cartofi dulci

Bogati in beta-caroten, cartofii dulci joaca, de asemenea, un rol cheie in prevenirea racelilor. Odata consumati, beta-carotenii se transforma in vitamina A, care este esentiala pentru mentinerea sistemului imunitar.

Mananca ½ cartof dulce fiert sau prajit in mod regulat pentru a imbunatati functionarea sistemului imunitar.

Nuci braziliene

Aceste nuci grase si cremoase sunt bogate in seleniu, un mineral care sustine sistemul imunitar si ajuta la combaterea infectiilor. De asemenea, previne deteriorarea celulelor de catre radicalii liberi, ajutand la formarea celulelor T care lupta impotriva infectiilor. In plus, nucile Amazon contin zinc, fier si vitamina C, care sunt esentiale pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic.

Doar una sau doua nuci Amazon pe zi vor oferi organismului dumneavoastra doza necesara de seleniu pentru a preveni racelile si gripa.

Seminte de dovleac

Semintele de dovleac sunt pline cu zinc, un mineral cheie pentru combaterea frigului. Stimuleaza sistemul imunitar si are un efect antimicrobian. Alimentele bogate in zinc pot reduce, prin urmare, durata infectiei.

Citeste si articolul :   Noua motive pentru a manca macese in fiecare zi

Puteti manca seminte de dovleac prajite ca o gustare sau le puteti presara pe salate, supe, iaurturi si alte feluri de mancare.

Ardei rosii

Ardeiul gras rosu este plin de nutrienti, antioxidanti si proprietati antiinflamatorii care il fac un aliment cheie pentru un organism sanatos si un sistem imunitar puternic. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, care previne racelile.

Pot fi consumate crude, prajite, la gratar sau la abur. Doar o ceasca de ardei gras crud este suficienta pentru a va oferi doza recomandata de vitamina C.
Ideal este sa includeti aceste superalimente in alimentatia dumneavoastra, astfel incat sa oferiti organismului dumneavoastra cea mai buna aparare posibila impotriva infectiilor. In acelasi timp, nu uitati sa va spalati bine mainile cu apa si sapun. Virusii de raceala sunt intr-adevar raspanditi din contactul cu o persoana infectata, un obiect atins, cum ar fi clanta usii .

De asemenea, consumul din abundenta amelioreaza congestia si previne deshidratarea.

Publicitate

Autor