Cum afli daca orezul este organic sau contie plastic

Cel mai mare producator de orez din lume este China, care creste peste 200 de tone de orez pe an, dar orezul este extrem de daunator datorita continutului sau de plastic.

Vestea si mai proasta este ca aceste alimente sintetice au intrat si pe piata romaneasca, reprezentand o adevarata amenintare asupra sanatatii consumatorilor.

Acest raport indica faptul ca companiile chineze de orez vand orez fals din plastic si amidon de cartofi, aburit cu aroma de orez. Acest orez este apoi amestecat cu orez organic pentru a deruta clientii.

Acest lucru a determinat investigatii suplimentare pentru a afla daca aceste afirmatii erau intr-adevar adevarate si, din pacate, rezultatele au fost socante!

Orezul chinezesc contine la fel de mult plastic ca o punga mica de plastic. Cu toate acestea, exista unele diferente intre aceste doua tipuri de orez care va pot ajuta sa identificati falsul:

Testul 1: Apa.

Se toarna o lingura de orez intr-un  pahar cu apa. Daca orezul se scufunda pana la fund, este organic.

Citeste si articolul :   Inaltarea Sfintei Cruci, 14 septembrie 2021. Obiceiul care iti aduce noroc si belsug in casa

Testul 2: Foc.

Aduceti niste boabe de orez la foc si, daca nu ard, sunt organice. In caz contrar, orezul este fals.

Testul 3: Testul in piulita

Macinati cateva boabe de orez, daca este organic, orezul se va transforma intr-o pulbere alba, iar daca observati pete galbene, este fals.

Testul 4: Mucegai.

Gatiti putin orez in apa si puneti-l intr-un recipient de plastic. Lasati recipientul intr-un loc insorit pentru cateva zile si, daca observati mucegaiul mai tarziu, orezul este organic.

Aceste teste sunt simple si convenabile si va vor ajuta sa va protejati sanatatea si sa descoperiti originea orezului pe care il consumati.

Autor