3 metode ecologice care albesc cele mai murdare si mai deteriorate sosete

Sosetele albe ca si  hainele albe tind sa se pateze  usor. Si, din motive intemeiate, ele sunt intotdeauna in contact cu picioarele si pantofii nostri si, prin urmare, devin fragile. Si atunci cand sunt patate, devine dificil sa le speli si sa le readuceti la albul  lor de odinioara. Pentru a le curata eficient, sunt posibile mai multe ingrediente naturale si ecologice.

Cu murdarie si transpiratie, este dificil sa speli sosetele albe si sa le reinvii culoarea. Din acest motiv, exista sfaturi ale bunicii  eficiente si dovedite pe care vi le impartasim fara a utiliza produse de curatare conventionale care sunt pline  cu substante chimice daunatoare.

1.Otet alb

Acest produs multifunctional este ecologic si biodegradabil. Este produsul perfect pentru indepartarea petelor. Poate fi o alternativa la inalbitor, care, desi este eficienta in curatarea rufelor albe, ramane iritanta pentru caile respiratorii. In plus, otetul indeparteaza petele, dezinfecteaza, elimina mucegaiul, dezodorizeaza, neutralizeaza mirosurile neplacute si inmoaie rufele . Pentru sosetele murdare, va fi foarte eficient in albirea  lor datorita actiunii sale astringente si de albire. Pentru a face acest lucru, scufundati sosetele intr-un lighean umplut cu o ceasca de otet alb si jumatate de litru de apa. Se lasa sa actioneze 40 de minute inainte de a le spala . Apoi adaugati sapun  sapun de Marsilia sau alt detergent natural pentru a finaliza curatarea si pentru a se usca la aer.

2.Bicarbonat de sodiu

Ecologic si multitasking, este produsul care face fericite gospodinele si pasionatii de produse naturale. Pentru spalare, dezinfectare si dezodorizare, pulberea alba exceleaza in materie. Ajuta la combaterea celor mai incapatanate pete, precum pete de sange sau pete de vin rosu, mai ales atunci cand se adauga la alte ingrediente de curatare. In plus, actiunea sa antibacteriana si astringenta reinvie culorile si face rufele mai albe decat inainte . Combinandu-l cu suc de lamaie sau otet alb, actiunea sa va fi crescuta doar de zece ori pentru a inmuia fibrele textile ale sosetelor. Mirosurile de transpiratie, petele de murdarie si murdaria acumulata vor disparea din sosete cu pulberea alba. In plus, combate mirosurileneplacute  care ar fi putut fi incorporate in ele.  Pentru a face acest lucru, va trebui sa amestecati doua linguri de bicarbonat de sodiu cu sucul unei jumatati de lamaie si sa frecati cu el sosetele umede. Dupa aceasta operatie, frecati din nou sosetele cu jumatate de lamaie si lasati produsul sa actioneze timp de 10 minute. Clatiti cu apa curata si puneti-le la soare. Murdaria si ingalbenirea sosetelor tale au disparut in cel mai scurt timp.

3.Peroxid de hidrogen

Cunoscut si sub numele de apa oxigenata , peroxidul de hidrogen este un produs folosit pentru indepartarea murdariei din toate colturile casei, dar si pentru decolorarea rufelor si chiar a celor mai murdare sosete. In plus, ajuta la eliminarea mirosurilor rele de pe picioarele transpirate. Pentru a face acest lucru, va trebui sa diluati ¼ cana de peroxid de hidrogen intr-un litru de apa intr-un lighean  si sa va inmuiati sosetele murdare timp de 40 de minute. Apoi scoate-ti sosetele si pune-le in masina de spalat pentru spalare ca de obicei.

Publicitate

Autor