5 plante care iti vor face casa fericita

Gerbera

Gerberele sunt flori frumoase, pe care le poti gasi in diferite culori pentru a decora si inveseli casa ta. In plus, aceasta floare este capabila sa absoarba benzen si tricloretilena, substante utilizate in produsele pentru haine.

Acestei  plante ii place soarele , udarea frecventa, solul bogat in materie organica, iar pentru a stimula inflorirea, il puteti fertiliza cu un ingrasamant bogat in fosfor, care se gaseste in faina de oase .

Azalee

Sunt plante verzi tot anul, dar infloresc primavara, iar florile rezista cateva saptamani. Azaleea este o frumusete magnifica care va atrage cu siguranta mai multa bucurie si bunastare in casa. Functia sa de purificare este de a filtra formaldehidele prezente in mediu.

Azaleea este un arbust rezistent care nu necesita sol imbogatit sau fertilizare frecventa. Ii place soarele cateva ore pe zi si o udare la fiecare 3 zile in medie, daca este in interior, ferita de ploaie.

Publicitate

Kalanchoe

Aceasta planta este genul de cadou pe care il primesti pentru o zi de nastere sau pentru Ziua Mamei. Kalanchoe este o floare delicata, foarte frumoasa, care aduce viata si bucurie casei. Este perfect ca decor pe masa de bucatarie, in sufragerie sau pe masuta de cafea.

Articolul continuă după reclame

Foarte usor de ingrijit, soiurile frumoase de kalanchoe sunt suculente , nu necesita multa udare,este bine sa le lasati cateva ore pe zi   la soare si cand perioada de inflorire a trecut este bine sa le lasati la umbra.

Citeste si articolul :   8 sfaturi pentru a avea cea mai curata baie

Clerodendron

Daca intentia dvs. este sa creati un perete verde cu flori frumoase, in interiorul sau in afara casei dvs., luati in considerare Climbarea Clerodendron. Aceasta planta aduce bucurie cu florile sale rosii si albe si face casa mai racoroasa in zilele calduroase , ceea ce sporeste foarte mult bunastarea locuitorilor sai.

Are nevoie de un suport pentru a o mentine in pozitie verticala, ca un ecran atasat la perete, deoarece este greu si are tulpini lemnoase. Ii place soarele direct cel putin cateva ore pe zi, udarea moderata si solul simplu imbogatit cu gunoi de grajd sau humus.

Lavanda

Daca exista o planta care nu poate fi ratata intr-o casa fericita, aceasta este lavanda. Puteti sa-o plantati intr-un ghiveci  mare cu  pamant pentru a oferi casei dvs. un aspect mai moale, de tara, precum si aromatizarea si alungarea insectelor.

Lavanda iubeste soarele plin de cel putin patru ore pe zi, udarea moderata cand solul incepe sa se usuce si, daca doriti sa le plantati in jurul casei pentru a crea un gard, parfumat, stiti ca pot creste pana la un metru si jumatate in inaltime.

Autor