De ce buretii au culori diferite si cum difera intre ele

Un burete este o ustensila pentru curatare alcatuita dintr-un material poros cu proprietatea de a absorbi lichide. Buretii sunt de obicei folositi pentru curatarea suprafetelor impermeabile.

Probabil ca toata lumea, fara exceptie, foloseste bureti de spalat vase. Chiar si norocosii proprietari de masini de spalat vase sterg ocazional vasele murdare cu buretele.

Buretii vin intr-o mare varietate de forme, dimensiuni si culori. Este clar ca fiecare are propriile preferinte pentru primele doua puncte, dar conteaza culoarea? La urma urmei, colorarea buretilor se face pur si simplu in scopuri publicitare … sau nu? Desigur, da – cand vine vorba de partea moale si principala a buretelui din spuma.

Dar culoarea partii abrazive indica granularitatea, adica gradul de duritate al stratului de acoperire.

Publicitate

Acest material il numim scotch-bright (de la marca americana Scotch-Brite). Este fabricat din fibre grosiere si lipit pe o baza de spuma.

Publicitate

Buretii cu stralucire scotiana vin de obicei in trei culori:

Citeste si articolul :   M-am luptat mult timp cu afidele, paduchii plantelor, dar aceste metode m-au ajutat! Plantele mele sunt in sfarsit salvate

1. Verde.

Curatarea vaselor cu bureti cu o latura abraziva verde poate indeparta chiar si cea mai incapatanata murdarie. Cu toate acestea, acest material dur poate zgaria unele acoperiri. Nu este recomandat sa spalati tigaile antiaderente, sticla colorata, vasele emailate etc. cu partea verde.

2. Rosu.

Rosul indica o duritate medie. Aceasta este cea mai buna alegere: acest burete poate indeparta cu usurinta murdaria  si mancarea uscata, dar in acelasi timp nu zgarie atat de mult vasele.

3. Galben.

Cei mai buni bureti cu care care merita sa spalati, de exemplu, sticlaria, sunt cei galbeni. Acest material este delicat la suprafata, astfel incat sa il puteti folosi pentru a freca vasele intens.

Publicitate

Autor