8 moduri neobisnuite de utilizare a foliei de aluminiu

Datorita texturii sale unice, folia de aluminiu poate ajuta la unele sarcini neasteptate, cum ar fi ascutirea foarfecelor. Stiti toate utilizarile posibile pentru folia de aluminiu?

Folia de aluminiu este un material utilizat pe scara larga in casa, mai ales cand vine vorba de gatit si depozitat alimente. Dar dincolo de aceasta, exista multe alte utilizari interesante si surprinzatoare pentru folie.

Iata 8 dintre cele mai interesante.

1. Curatarea vaselor.

Folia de aluminiu, ca un burete metalic, este buna la indepartarea murdariei si a grasimilor care se lipesc de suprafete. Luati o bucata mare de material, formati o minge si stergeti zonele pe care doriti sa le curatati.

Rugina poate fi indepartata de pe suprafetele cromate in acelasi mod.

2. Degresarea cuptorului.

Desi magazinul are bureti de sarma si materiale similare pentru a ajuta la indepartarea grasimii ramase in cuptor, o bila simpla din folie poate fi o solutie mai usoara si mai accesibila.

Tratati suprafata uleioasa cu suc de lamaie si bicarbonat de sodiu si lasati-o sa se usuce timp de 5 minute. Apoi frecati zona cu folie.

Citeste si articolul :   Remedii naturale pentru pentru un ten curat si sanatos

3. Curatarea obiectelor de argint.

Utilizarea acestui obiect obisnuit de uz casnic pe articole de argint va poate ajuta sa le imbunatatiti aspectul, deoarece acestea tind sa se inegreasca datorita acumularii de murdarie si praf.

Umpleti un recipient mare (suficient de mare pentru obiectele pe care doriti sa le curatati) cu apa fierbinte si adaugati benzi de folie de aluminiu cu cateva linguri de sare. Apoi puneti elementele pe care doriti sa le curatati in recipient si lasati-le sa stea timp de 20 de minute.

4. Curatarea fierului de calcat.

O foaie de folie de aluminiu si o lingura de sare, utilizate impreuna, este una dintre cele mai bune metode pentru curatarea fierului. Aceste elemente pot elimina stratul negru care se formeaza pe suprafata fierului de calcat.

Asezati foaia de aluminiu pe masa de calcat. Raspanditi o lingura de sare pe suprafata si pur si simplu treceti fierul peste el, ca si cand v-ati calca hainele. Lasati sa se raceasca putin si apoi indepartati excesul de sare cu o carpa curata.

Citeste si articolul :   Adormirea Maicii Domnului 2021. Ce se face de Sfanta Maria Mare pentru spor si sanatate

5. Curatarea gratarului.

Puteti utiliza combinatia magica de folie de aluminiu si putin bicarbonat de sodiu pentru a elimina orice urma de grasime si alimente ramase pe gratarul de bucatarie. Presarati bicarbonat de sodiu peste zonele uleioase si turnati si apa. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi frecati energic cu o bucata mare de folie de aluminiu.

6. Prelungiti durata de viata a bateriei.

Jucariile electrice si aparatele de uz casnic nu functioneaza adesea deoarece bateriile sunt descarcate si pierd contactul cu partile active ale celulei. Cand apare aceasta problema, nu mergeti la magazin – folositi doar o bucata de folie de aluminiu si remediati problema.

Luati o bucata de folie de aluminiu si pliati-o pana cand este grosimea dorita. Apoi puneti-o intre baterie si contactul din interiorul compartimentului pentru baterii al produsului. Asigurati-va ca se potriveste perfect si porniti din nou dispozitivul pentru a testa daca functioneaza.

7. Indepartarea ruginii dintr-un burete de otel.

Buretii din otel, care sunt de mare ajutor in bucatarie, se oxideaza usor datorita umezelii pe care o absorb cu fiecare utilizare. Pentru a evita acest lucru, precum si acumularea de mirosuri neplacute , exista un lucru care va poate ajuta. Taiati un dreptunghi de folie de aluminiu si asezati-l sub burete. Schimbati in mod regulat folia pentru a evita acumularea de umiditate.

Citeste si articolul :   Orezul si greselile pe care le facem atunci cand il gatim

8. Ascutirea foarfecelor

Daca observati ca foarfecele nu taie, nu disperati – luati doar folia.  Taiati o foaie mare de hartie si impaturiti-o de mai multe ori in folie pana cand este groasa. Apoi taiati pliul de mai multe ori si foarfeca se va ascuti.

Autor