Ce se intampla cu corpul tau cand nu primeste vitamina D

Astazi, aproximativ 1 miliard de oameni din intreaga lume au niveluri ridicate sau scazute de deficit de vitamina D, dar chiar daca organismul nu obtine suficient din ea, poate duce la consecinte grave.

Importanta vitaminei D.

Vitamina D este un nutrient esential solubil in grasimi. De multe ori nu este suficient in corpul nostru. Dar de ce? Fiecare celula din corpul tau foloseste sau stocheaza vitamina D. Din pacate, alimentele bogate in aceasta vitamina nu pot vindeca deficienta. Acest lucru se poate face si prin expunerea la soare si / sau suplimente.

Cauzele deficitului de vitamina D

Poate aparea daca:

– corpului tau ii lipseste vitamina D;

Publicitate

– nu este absorbita suficient ;

– o boala a ta interfereaza cu asimilarea ei.

Factorii de mediu, varsta, chiar si rasa, pot creste riscurile de deficienta.

Cine este expus riscului:

– Hispanici si negri;

– Vegani;

– Cine este intolerant la lactoza si / sau alergic la lapte;

Citeste si articolul :   La ce ajuta biotina (vitamina H)

– Cine abuzeaza de protectia solara;

– Oameni obezi;

– Copii care nu au fost alaptati (sau au fost hraniti pentru o perioada scurta de timp);

Ce boli pot fi afectate de deficitul de vitamina D?

– Boli cardiovasculare;

– Cancer;

– Probleme metabolice;

– Afectiuni respiratorii;

– Boli de piele;

– Probleme musculare;

– Probleme osoase;

– Boli neurologice;

– boli gastrointestinale.

O deficienta poate agrava simptomele acestor boli. Dar daca scapi de ea, atunci te vei simti mult mai bine. Desigur, acest lucru nu va vindeca boala de baza. Dar simptomele vor disparea.

Ce cauzeaza deficitul de vitamina D?

1. Oboseala.

Este posibil sa va simtiti obosit tot timpul fara niciun motiv. Si nu numai seara, ci si pe tot parcursul zilei. Chiar si un deficit usor de vitamina D poate provoca dureri de cap si oboseala.

2. Lipsa de calciu.

Calciul este un alt nutrient vital. Vitaminele D promoveaza absorbtia acestuia. Prin urmare, daca lipseste, riscul de deficit de calciu creste. Si acest lucru poate duce la alte boli.

Citeste si articolul :   Cele mai bune trucuri casnice pentru indepartarea petelor de ulei

3. Durere osoasa.

Aceasta durere se extinde la articulatii. Uneori este atribuita varstei sau artritei. Dar, in realitate, problema poate fi diferita. O deficienta provoaca dureri osoase oriunde in corp. Dar cel mai adesea picioarele, spatele si coastele sunt lovite.

4. Depresie.

Zilele sunt scurte, aproape ca nu exista soare.. Dar depresia nu se poate dezvolta din cauza vremii. Si anume, din cauza lipsei de vitamine din corpul dumneavoastra.

Prin urmare, poate aparea in orice moment al anului.

5. Metabolism osos slab.

Vitamina D este vitala pentru metabolismul oaselor. Oamenii de stiinta au gasit o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D la femeile aflate in postmenopauza si la menopauza si densitatea osoasa scazuta.

6. Caderea excesiva a parului.

Stresul nu este singurul lucru care provoaca acest simptom. Oamenii de stiinta considera ca nivelurile scazute de vitamina D sunt principalul factor de risc pentru alopecie (caderea parului).

7. Obezitate si crestere inexplicabila in greutate

Nivelurile scazute de vitamine pot afecta, de asemenea, cresterea in greutate. Ce va ajuta in acest caz? Nu numai suplimentarea, ci si modificarile dietetice.

Citeste si articolul :   Cum sa cresti un migdal acasa din seminte

Care este necesarul zilnic de vitamina D?

Diurna recomandata este de 400-800 UI (unitati internationale). Aceasta cifra este generalizata. Ar trebui sa va consultati medicul si sa va verificati nivelul inainte de a lua suplimente.

Publicitate

Publicitate

Autor