Mancare expirata in vase cu mucegai pentru romanii aflati in carantina la un hotel din Mamaia

Alimente expirate, lazi cu paine si fructe depozitate direct pe podea, fara minime conditii de igiena, vase si mobilier de bucatarie pline de rugina si mucegai – asta au gasit inspectorii Protectiei Consumatorilor Constanta la un hotel unde sunt cazati romani aflati in carantina.

Alimente expirate, lazi cu paine depozitate direct pe jos, mucegai si rugina, asta au gasit inspectorii Protectiei Consumatorilor in urma unui control facut la societatea care asigura mancarea romanilor care stau in carantina la un hotel din statiunea Mamaia.

Comisarii Protectiei Consumatorilor au controlat societatea care pregateste mancarea pentru romanii repatriati si carantinati intr-un hotel din statiunea Mamaia. Acestia au gasit mai multe deficiente si au dat amenzi in valoare de 13.000 lei.

In urma controlului, inspectorii au gasit mozzarella, cotlet de porc sau carne tocata expirate si mai multe alimente care nu aveau informatii despre data limita de consum.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

De asemenea, acestia au constatat ca bucataria societatii care asigura hrana nu avea zona de asamblare care sa permita pastrarea mesei calde, iar lazile cu paine erau puse direct pe jos, intr-un loc neigienizat.

Citeste si articolul :   Trump acuza Huawei si Hikvision ca ar fi detinute si controlate de armata chineza.

In bucatarie au fost gasite piese de mobilier cu urme de rugina si mucegai, dar si vase sau ustensile neprofesionale, din lemn sau plastic, deteriorate.

Inspectorii au mai constatat ca preparatele nu erau transportate corespunzator, fiind duse la hotel in navete de plastic.

„Pentru abaterile de la legislatia specifica protectiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi in valoare de 13.000 lei, dispunandu-se si masura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 kg materii prime si preparate culinare”, au transmis, miercuri, reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.