Cinci greseli care se fac adesea la marinarea carnii pentru gratar

La inceputul lunii mai, mii de oameni deschid sezonul gratarului si se straduiesc din rasputeri sa le faca cat mai gustoase. Gustul  depinde in mare masura de compozitia si calitatea marinatei in care se afla carnea. Iata cateva greseli care se fac adesea la marinarea carnii. Daca le repari, gratarul va deveni mult mai gustos, mai suculent si mai fraged.

Condimente slabe

Cand petreci mult timp pregatind o marinada, vrei ca rezultatul final sa merite efortul. Dar de multe ori este stricat de condimente, care au prea putin gust pentru a-l transfera in carne. Pentru a spori aroma condimentelor, prajiti-le usor intr-o tigaie uscata (mai bine sa nu folositi condimente macinate, au o aroma slaba). Daca adaugati usturoi si ierburi proaspete in marinada, asigurati-va ca le tocati sau cel putin le zdrobiti pentru a le elibera sucul.

Timp de marinare insuficient

Desi carnea absoarbe aroma  destul de repede, nu ar trebui sa o gatiti la cinci minute dupa inmuiere in marinata. Lasati carnea sa stea in marinada cel putin 30 de minute, sau mai bine lasati-o doua-trei ore (daca doriti, toata noaptea). Taiati carnea in bucati mici. Se marineaza mai repede si absoarbe  bine gustul si mirosul condimentelor.

Prea multa sare

Sarea din marinada este foarte importanta, dar daca este prea sarata, carnea finita poate fi uscata si tare. Tineti cont de acest lucru atunci cand va pregatiti marinada si nu adaugati prea multa sare, deoarece va atrage umezeala din ingrediente. Puteti oricand sa adaugati mai multa sare in timp ce gatiti sau sa o puneti pe masa.

Nu este suficient sosul pentru  marinata

Marinada trebuie sa acopere complet carnea, asa ca cantitatea acesteia trebuie calculata in functie de cantitatea de carne. Nu conteaza ce fel de carne vei gati, in orice caz, practic ar trebui sa fie acoperita de marinada.

Experimente culinare indraznete

Experimentele culinare sunt minunate. Dar, din pacate, nu toate au succes. De exemplu, populara marinada cu kiwi poate transforma carnea intr-o ciuperca rosie ciudata, iar unele condimente pot scoate in evidenta aromele de carne de porc, miel si pui cu un gust sau un miros puternic. Asadar, daca planuiti un weekend la gratar cu familia si prietenii si doriti ca toata lumea sa fie fericita, consultati aceste retete dovedite de marinata care va vor face carnea frageda, suculenta si aromata. Daca doriti, adaugati cateva bucati de carne gatite dupa o noua reteta la masa comuna.

Autor