Nu arunca zatul de cafea pentru ca poate fi folosit la treburile casnice

Un mic ritual –  pregatim o ceasca de cafea, o consumam, apoi aruncam pad-urile de cafea sau filtrul cu zatul de cafea. Nu ar trebui sa facem acest lucru, deoarece zaturile de cafea sunt aparent inca foarte utile pentru o multime de treburile casnice.

Mirosuri ciudate

Din pacate, cand vrei sa ai o respiratie proaspata, este totusi mai bine sa te speli pe dinti decat sa bei o ceasca de cafea. Chiar si asa, cafeaua poate neutraliza unele mirosuri neplacute – de exemplu, puteti suge o boaba de cafea pentru a scapa de mirosul puternic de usturoi si ceapa. Sau frigiderul tau are uneori un miros ciudat si destul de neplacut? Puteti scapa cu ușurinta de acesta pur si simplu plasand un recipient cu zat de cafea in el.

Ochi umflati

Publicitate

Indiferent cate cani de cafea beti dimineata, uneori pareati inca somnoros. Cu toate acestea, exista multe trucuri despre cum sa scapi de pungile de sub ochi – zatul de cafea este unul dintre ele. Pur si simplu amestecati cateva zaturi de cafea cu apa sau ulei de masline si aplicati cu grija in jurul ochilor. Cofeina stimuleaza circulatia sangelui si, prin urmare, te face sa arati mai fresh. Lasati aceasta masca timp de 15 minute apoi clatiti cu apa din abundenta.

Citeste si articolul :   Un pahar de vin pe zi este cel mai bun mod de a te proteja la batranete

Alunga insectele

Cu greu ne putem imagina ca cineva nu-i place cafeaua, dar furnicilor si puricilor le place foarte mult acest bautura. Acest lucru este foarte util, deoarece puteti alunga insectele usor si eficient cu cateva picaturi de zat de cafea. Pur si simplu asezati o ceasca de zat de cafea in locuri in care insectele pot intra cu usurinta, cum ar fi langa ferestre sau usi. Vara, zaturile de cafea sunt chiar un leac miraculos pentru tantari daca le folosesti ca un fel de lumanare si le aprinzi (dar fii atent, sa nu dai foc la altceva!).

Marinarea carnii

Știati ca se poate marina carnea cu zat de cafea iar gustul acestei va fi unul chiar bun? Aciditatea din zatul de cafea face ca gustul carnii sa fie si mai intens.

Curatati vasele si tigaile murdare

Ai ars din greseala ceva in tigaie? Nicio problema, chiar si mâncarea arsa in oale si tigai poate fi indepartata cu zat de cafea: pur si simplu puneti zatul in tigaie si curatati-o cu un burete de curatat.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente la micul dejun pentru sanatate

Spala parul

Zatul de cafea este, de asemenea, o modalitate excelenta de a va spala parul si de a indeparta orice reziduu de fixativ si sampon uscat. De asemenea, face parul moale si suplu. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti grija cu parul deschis, deoarece cafeaua poate decolora si parul. De asemenea, asigurati-va intotdeauna ca va clatiti bine parul dupa ce ati aplicat zatul de cafea.

Scurgerea din chiuveta infundata

In cele din urma, zaturile de cafea fac minuni si la curatarea scurgerii din chiuveta. Doar puneti nișse zaturi de cafea in scurgere, apoi turnati apa clocotita cu detergent. Acest truc poate fi folosit si la toaleta. Cu toate acestea, nu il utilizați prea des pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

Atentie!

Aveti grija sa nu pastrati zatul de cafea prea mult timp, deoarece acestea poate mucegai.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.