Cinci obiceiuri alimentare care te tin treaz

Multe lucruri conteaza atunci cand vine vorba de un somn de buna calitate, inclusiv obiceiurile noastre alimentare. Daca ti se pare greu sa adormi noaptea sau  ca te trezesti obosit, poate fi timpul sa iti schimbi putin dieta.

Iata cateva obiceiuri alimentare de care sa scapi daca vrei sa dormi profund noaptea si sa te simti minunat dimineata.

Consumati  prea multa cofeina

Cofeina interfereaza cu functia adenozinei, o substanta chimica care joaca un rol important in stimularea somnului si in suprimarea vigilentei. Cofeina poate interfera, de asemenea, cu ritmurile circadiene, perturbandu-va rutina si amanand culcarea. Pe langa cafea, cofeina se gaseste in ceai, bauturi racoritoare, bauturi energizante si ciocolata.

Mancare grasa si grea noaptea

Pastele delicioase cu sos cremos sau friptura pentru cina par foarte atractive, dar mesele grele pot cauza probleme digestive, ceea ce face dificila adormirea si reducerea calitatii somnului. Incercati sa mancati alimente mai usoare si cu continut scazut de grasimi seara. Dar niciodata sa nu mori de foame. Foamea afecteaza negativ si somnul.

Mancare picanta inainte de culcare

Alimentele picante pot provoca arsuri la stomac, pot ingreuna adormirea si pot provoca dureri severe de stomac. Prin urmare, nu mancati alimente foarte condimentate inainte de culcare. De asemenea, nu consumati alimente foarte acide noaptea tarziu. Ele pot contribui la treziri nocturne bruste.

Citeste si articolul :   Sfanta Maria Mare 2020. Ce se face in ajun, pe 14 august, pentru a avea parte de belsug si sanatate.

Consumul de alcool

Alcoolul inainte de culcare afecteaza semnificativ calitatea somnului, duce la treziri nocturne si te  deshidrateaza, provocand dureri de cap dimineata. Ultimul pahar trebuie baut cu 3-4 ore inainte de culcare, astfel incat efectul alcoolului sa se slabeasca inainte de a adormi.

Prea multa apa inainte de culcare

Consumul de multe lichide seara poate creste frecventa de a merge la toaleta, ducand la treziri pe timp de noapte. Nu beti prea multa apa inainte de culcare. Acest lucru va va ajuta sa dormiti suficient noaptea si sa evitati umflaturile si pungile sub ochi dimineata.

Autor