10 trucuri cu ulei de masline care nu au nicio legatura cu prepararea alimentelor

O lingura de ulei de masline in tigaie pentru un fel de mancare delicioasa sau realizarea unui dressing pentru o salata – uleiul de masline a fost mult timp incercat si testat in bucatarie, dar stiati ca este foarte util si pentru multe alte lucruri de uz casnic?

Nu este necesar sa folositi un ulei de masline scump pentru aceste trucuri, o sticla ieftina va fi la fel de eficienta.

1.Ajuta la o stralucire a  otelului inoxidabil

Aplicati putin ulei de masline pe o carpa moale si frecati-l pe vasele si tigaile din otel inoxidabil, chiuveta sau hota de aspirare pentru a indeparta petele de apa si rugina. Apoi lustruiti-l cu o carpa moale, curata.

Publicitate

2.Incetineste patarea argintului

Argintul se intuneca aproape intotdeauna dupa o anumita perioada de timp. In timp ce uleiul de masline nu poate preveni acest lucru in totalitate, acesta poate incetini procesul. Doar un pic de ulei pe o bucata moale de cauciuc este suficient pentru a-l tampona argintul.

3.Indeparteaza autocolantele incapatanate

Suntem siguri ca toata lumea este familiarizata cu aceste autocolante enervante, cum ar fi preturile care sunt foarte greu de eliminat. Solutia? Uleiul de masline, desigur! Pur si simplu aplicati o parte din acesta pe autocolantul incapatanat in cauza si lasati-l sa functioneze timp de aproximativ 15 minute. Apoi poate fi usor indepartat.

Citeste si articolul :   Pasta de dinti si lucrurile care se curata cu ajutorul acesteia

4.Curata perlele

Colierele sau cerceii cu perle pot parea plictisitori dupa un timp. Cu toate acestea, deoarece majoritatea produselor de curatare sunt prea agresive pentru perle, ce poate functiona in acest caz: un lucru, desigur- uleiul de masline. Frecati perlele cu o carpa moale imbibata in ulei de masline, iar bijuteriile dvs. de perle vor straluci ca niciodata.

5.Slabiti un fermoar blocat

Se intampla chiar si celor mai buni dintre noi: un fermoar care se blocheaza complet si nu se misca niciun centimetru. Din fericire, cu ajutorul unui picaturi de ulei de masline, aceasta problema este usor de remediat. Doar imprastiati niste ulei pe dintii fermoarului si va functiona din nou in cel mai scurt timp.

6.Aspectul stralucitor al pantofilor

Lustruirea pantofilor este o optiune excelenta daca pantofii din piele par putin uzati, dar nu toata lumea ii are in jur sau este dispus sa cheltuiasca bani in plus pe ei. Cu toate acestea, exista sanse mari sa aveti in bucatarie o sticla de ulei de masline care sa o faca la fel de bine! Pur si simplu aplicati putin ulei pe o carpa moale si frecati pantofii din piele sau cauciuc. Cu toate acestea, aveti grija sa nu folositi aceasta metoda pe piele de caprioara!

Citeste si articolul :   Uite cum se foloseste faina in retete in functie de tipul acesteia

7.Protejeaza aparatele de ras

Aparatele de ras nu sunt ieftine, motiv pentru care incercam, de obicei, sa le mentinem cat mai mult timp posibil. Doriti sa prelungiti viata aparatului de ras? Atunci, uleiul de masline este o alegere buna si aici. Inainte de barbierit, inmuiati aparatul de ras in putin ulei de masline si folositi o discheta de bumbac pentru a intinde uleiul de pe toata suprafata. Apoi lasati briciul sa se usuce inainte de al folosi. Nu va rugini in curand.

8.Ofera pielii hidratare

Multi oameni sufera de piele uscata, mai ales iarna. V-ati saturat sa cumparati o gramada de creme scumpe? Atunci, puteti aplica, de asemenea, putin ulei de masline pe fata sau pe corp si lasati-l sa se inmoaie o perioada de cateva miute dupa care va spalati. De asemenea, puteti adauga putin ulei la o baie calda pentru a va mentine pielea hidratata in timp ce va relaxati in cada.

9.Controleaza parul incretit

Citeste si articolul :   8 Septembrie 2021. Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului. Ce nu ai voie sa faci de Sfanta Maria Mica

Parul tau este putin incretit si vrei sa faci ceva in legatura cu asta? Atunci, puteti sa va scufundati pieptenele in ulei de masline si apoi sa le folositi pentru a pieptana varfurile parului, astfel incat sa nu se increteasca prea mult. Cu toate acestea, aveti grija sa nu folositi ulei in zona superioara adica la scalp, deoarece acest lucru va accentua procesul de ingrasare a parului.

10.Indeparteaza machiajul

Ti-ai indepartat doar rimelul, dar pe geane mai exista ceva reziduuri? Se poate sterge cu usurinta cu o discheta de bumbac si o picatura de ulei de masline. Uleiul de masline este, de asemenea, foarte hranitor pentru gene – in mod clar va fi un castig dublu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.