Cum sa cureti usor rosturile de la gresie fara sa deteriorezi chitul

Atat rezistente cat si estetice, placile de gresie sunt o pardoseala care atrag multi oameni. Fie ca se afla intr-o bucatarie, intr-un hol sau intr-o baie, rosturile de gresie au nevoie de intretinere regulata. Folosite in fiecare zi, ajung adesea sa se innegreasca si sa se murdareasca.

Umezeala, murdaria, mucegaiul si praful incorporate in ele pot sfarsi prin deteriorarea acestui strat de chit. Pe langa faptul ca ofera un aspect neglijat si uzat, murdarirea poate compromite etanseitatea placilor. Din fericire, exista cateva sfaturi care va pot ajuta sa va pastrati casa curata si sa curatati bine podelele de gresie.

Desi exista multe produse vandute in supermarketuri pentru a reda stralucirea placilor, unii oameni prefera sa opteze pentru solutii ecologice si la fel de economice pentru a pastra calitatea pardoselii lor. Pentru a preveni deteriorarea rosturilor, este uneori necesar sa se asigure un produs de curatare adecvat. In acest articol, aflati despre modalitatile naturale de curatare si stralucire a rosturilor.

De ce trebuie sa mentin rosturile placilor?

Daca exista un loc in casa care trebuie sa fie deosebit de curat, acesta este baia. Podeaua este realizata, de obicei din gresie si este usor de curatat. Cu toate acestea, se pare ca cele mai complexe suprafete de curatat sunt rosturile de la dus. Supuse calcarului si umiditatii, acestea tind sa-si piarda culoarea originala , devenind negre sau galbene. In plus, devin poroase si isi pierd eficacitatea in protejarea impotriva infiltrarii apei.  Pentru ca dusul sa fie un loc curat si sanatos, trebuie sa aveti grija sa mentineti imbinarile placilor. Intr-adevar, o curatare adaptata face posibila lupta impotriva mucegaiului, dar si a tartrului si a calcarului.

Ce produse de curatare folosesc majoritatea oamenilor?

Citeste si articolul :   Cum cureti grasimea depusa pe butoanele de la aragaz fara chimicale

In general, la curatarea imbinarilor podelei, majoritatea opteaza pentru doua produse obisnuite.

Lichid de spalat vase

Printre produsele de uz casnic care pot fi utilizate in diferite scopuri se numara lichidul de spalat vase. Intotdeauna la indemana, va poate ajuta sa curatati lucrurile si sa indepartati mucegaiul.

Pentru a curata rosturile cu acest produs, trebuie doar sa il amestecati cu apa fierbinte si apoi sa-l turnati pe imbinari. Lasati lichidul de spalat sa actioneze cateva minute, apoi frecati cu o perie sau o periuta de dinti inainte de a le clati cu apa curata. Pentru mai multa eficienta, puteti adauga otet alb sau suc de lamaie. Aceste ingrediente ajuta la eliminarea depunerilor de calcar fara a deteriora placile.

Inalbitor pentru albire

Pentru a curata casa de sus in jos si pentru a reda albul imbinarilor de gresiealba, unii oameni opteaza pentru inalbitor. Pentru a face acest lucru, amestecati pur si simplu un litru de apa cu o lingura de inalbitor si frecati rosturile cu o perie. Apoi clatiti cu apa pentru a indeparta rezidurile de murdarie. In cele din urma, stergeti cu o carpa uscata.

Cu toate acestea, desi este utilizat in mod obisnuit pentru dezinfectarea si spalarea diferitelor suprafete, acest produs de uz casnic nu este lipsit de riscuri pentru sanatate . Intr-adevar, utilizarea inalbitorului poate fi periculoasa din cauza compusilor chimici pe care ii contine acest lichid. Pentru a curata rosturile fara a-ti compromite sanatatea, oferim produse naturale.

Citeste si articolul :   9 modalitati eficiente pentru a curata cuptorul murdar

Cum se curata imbinarile podelei optand pentru solutii ecologice?

Daca doriti sa aflati cum sa va curatati corect rosturile de podea folosind produse care sunt atat sanatoase, cat si ecologice, iata o lista de produse de curatare naturale la fel de eficiente:

Otet alb

Unul dintre elementele esentiale pentru curatenia caselor noastre, otetul alb dizolva calcarul si dezinfecteaza diferite suprafete. Multi oameni folosesc acest produs de curatat pentru a indeparta mucegaiul din incaperile umede . Daca imbinarile placilor dvs. au fost innegrite de umiditate, nu va faceti griji. Tot ce trebuie sa faceti este sa aduceti o periuta de dinti veche si putin otet alb pentru a obtine aspectul stralucitor al rosturilor. Se toarna otetul alb pe rosturi si se lasa sa actioneze aproximativ zece minute. Apoi clatiti cu apa rece si apoi stergeti pentru a indeparta excesul de umiditate. Daca puteti aerisi pentru a lasa rosturile sa se usuce, rezultatul va fi cu atat mai bun.

Piatra de argila

Economica si ecologica, piatra de lut este foarte eficienta pentru intretinerea casei. Odata ce v-ati curatat rosturile cu acest produs natural, exista sanse mari sa renuntati la produsele de uz casnic cumparate in supermarket. Aceasta piatra naturala nu contine substante chimice si ajuta la reinvierea rosturilor innegrite. Pentru a face acest lucru, frecati podeaua folosind un burete umed inmuiat in piatra de agila. Apoi clatiti cu o carpa curata pentru a face suprafata sa straluceasca.

Meudon alb

Compus din carbonat de calciu, albul Meudon este un produs natural care poate conferi rosturilor un aspect nou. Se amesteca 100 de grame de Meudon alb cu 5 linguri de apa calduta pentru a obtine un fel de pasta. Trebuie doar sa imprastiati aceasta pasta pe imbinarile de gresie innegrite si apoi sa lasati sa stea timp de o ora. Apoi, va trebui doar sa va frecati rosturile si sa le clatiti cu apa curata.

Citeste si articolul :   9 remedii naturale pentru anxietate

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu poate avea multiple utilizari . Pentru a curata rosturile cu acest produs, amestecati doar patru linguri de bicarbonat de sodiu si zece centilitri de otet alb. Se toarna acest amestec intr-o sticla de pulverizare. Pulverizati solutia pe rosturile placilor si lasati-o sa stea o zi intreaga . Inainte de clatire, nu uitati sa curatati cu un burete umed.

Sapun negru

Renumit pentru proprietatile sale de curatare, sapunul negru nu contine substante chimice. S-a dovedit ca baza sa pastoasa si uleioasa are grija de piele, dar si mentine curata casa. In plus, acest produs cosmetic poate fi utilizat pentru curatarea rosturilor innegrite. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati sapun negru pe rosturi cu o perie umeda si apoi frecati. Apoi puteti clati cu apa curata.

Autor