5 locuri care sunt adesea uitate atunci cand facem curatenie in casa

Curatenia in casa este importanta deoarece germenii si bacteriile daunatoare se pot raspandi rapid si pot transmite agenti patogeni. Mai jos veti regasi, ce locuri sunt adesea uitate la curatenie. De asemenea, va oferim sfaturi simple pe care le puteti folosi pentru a va mentine gospodaria curata in viitor.

Pur si simplu trecem cu vederea unele locuri in timp ce curatam. Curatenia este deosebit de importanta mai ales in acele locuri pe care le uitam, pentru ca altfel germenii se pot raspandi nestingheriti.

Pentru o zi, fii atent la ce locuri din casa atingi cu mainile. Toate aceste zone ar trebui curatate in mod regulat, deoarece exista multi germeni pe maini. Utilizați numai ustensile curate. O carpa folosita la curatenie care incepe deja sa miroasa trebuie aruncata la gunoi sau spalata cu clor. Cel mai bine este sa spalati toate piesele de care aveti nevoie dupa curatenie cu apa si putin detergent de rufe.

Citeste si articolul :   Truc mic – efect mare, curatarea plitelor ceramice cu un remediu casnic igenios si incredibil de eficient

Pastrati un jurnal de curatenie sau create-va un program de curatenie. In acest fel, veti avea intotdeauna o imagine de ansamblu asupra ultimei igienizarii a locuintei si veti sti ce zone ati curatat si cand ati curatat aceea zona sau obiect.

Publicitate

Publicitate

Exista cateva locuri sau obiecte pe care aproape toata lumea uita sa le curete in mod regulat:

1.Intrerupatoarele de lumina si clante usa: Atingem aceste obiecte de mai multe ori pe zi. Acest lucru permite germenilor sa se raspandeasca in tot apartamentul. Stergeti-le cu o carpa si ceva dezinfectant sau detergent cel putin o data pe saptamana.

2.Telecomanda si telefoane: aceasta include si tastatura pentru PC sau laptop. Avem intotdeauna aceste lucruri in mana prin urmare, acestea trebuie sterse mai des cu o carpa umeda si spray dezinfectant. O multime de murdarie se aduna intre taste.

3.Abajururi si dulapuri: germenii nu se colecteaza neaparat acolo, ci mai degraba mult praf. Daca stergeti lampile in mod regulat de praf, acesta nu se va mai forma intr-un strat gros. Acelasi lucru este valabil si pentru dulapuri.

Citeste si articolul :   Cele mai bune remedii impotriva migrenelor

4.Frigiderul: indiferent daca este un frigider incorporat sau de sine statator, deasupra se formeaza un strat gras de ulei de bucatarie si praf. De asemenea, ar trebui sa curatati interiorul frigiderului la fiecare cateva luni cu esenta de otet.

5.Peria de toaleta: in timp ce multi oameni isi curata adesea toaleta foarte bine, majoritatea uita de peria de toaleta. Puneti peria de toaleta si detergentul de toaleta in toaleta si asteptati aproximativ o jumatate de ora dupa care clatiti din abundenta.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.