170 de noi cazuri de Covid si un deces, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat joi ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate in Romania 170 de noi cazuri de Covid si un deces la un pacient confirmat cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, pana joi, in Romania au fost confirmate 1.082.880 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.047.528 de pacienti au fost declarati vindecati.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 170 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 19 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pana joi, 34.275 de persoane diagnosticate cu infectie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Publicitate

In ultimele 24 de ore a fost raportat de catre INSP un deces al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internata intr-un spital din judetul Satu Mare.

Decesul a fost inregistrat la categoria de varsta 70-79 ani si pacienta a inregistrat comorbiditati.

Citeste si articolul :   George Simion, liderul AUR, a anuntat ca partidul sau va declansa suspendarea presedintelui Klaus Iohannis

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 384. Dintre acestea, 49 sunt internate la ATI.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrat 8.666.501 teste RT-PCR si 1.812.025 de teste rapide antigenice. In ultimele 24 de ore au fost efectuate 11.957 de teste RT-PCR (5.208 in baza definitiei de caz si a protocolului medical si 6.749 la cerere) si 16.557 de teste rapide antigenice.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care se gasesc atat la animale, cat si la oameni. Unele infecteaza oamenii si sunt cunoscute ca fiind cauza unor boli, de la raceala comuna la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul respirator acut sever (SARS)

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.