Alaska, lovita de un cutremur cu magnitudinea de 8,2. Autoritatile sunt in alerta, iar oamenii au fost evacuati

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,2 pe scara Richter s-a produs miercuri seara in Peninsula Alaska, iar autoritatile au emis o alerta de tsunami in regiune, noteaza CNN.

Seismul s-a produs la ora locala 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adancime de 35 de kilometri, a anuntat Serviciul de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS), citat de Agerpres.

Centrul National de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alerta de tsunami pentru regiunile sudice ale statului Alaska si zonele de coasta de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Centrul National de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alerta de tsunami pentru regiunile sudice ale statului Alaska si zonele de coasta de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 si adancimea acestuia la 10 kilometri.

Citeste si articolul :   Bolnav cu COVID, uitat in izolator doua zile cu masca de oxigen pe fata

https://twitter.com/i/status/1420643578234159105

Potrivit CNN, au urmat cel putin doua replici puternice, inclusiv o magnitudine preliminara de 6,2 grade pe scara Richter si o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter.

Politia din orasul Kodiak, cel mai mare oras din insula cu acelasi nume, i-a sfatuit pe locuitori sa se mute pe un teren inalt, adaugand ca liceul din oras este deschis pentru a-i gazdui pe localnici.

„Pe baza tuturor datelor disponibile, este posibil ca un tsunami sa fi fost generat de acest cutremur. Acesta ar putea fi distructiv pentru zonele de coasta chiar departe de epicentrul”, a transmis Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), citat de USA Today.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.