ULTIMA ORA: Barurile si restaurantele din Romania se inchid din cauza coronavirusului

Ministrul de Interne a anuntat ca se inchid restaurantele si barurile.

Declaratiile facute la MAI:

Marcel Vela:

-Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitate organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locatiilor

Publicitate

-Este permisa organizarea de catre aceste unitati economice de comercializare a bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu presupun ramanerea clientilor in locatie.

-Suspendarea tuturor activitatilor culturale, religioase, artistice, sportive, realizate in spatii inchise.

-Interzice organizarea oricarui eveniment care pesupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschis. Organizatorii evenimentelor ce presupun aprticipare a maximum 100 de persoane sunt obligati sa asigure distanta de minimum 1 metru intre participanti.

Publicitate

-Am decis cu privire la transportul de marfa ca toti conducatorii vehiculelor de transport marfa, cu capacitate mai mare de 3,5 tone, au obligatia ca in punctele de trecere a frontierei sa aiba asupra lor si sa poarte mijloce de protectie, precum dezinfectant, manusi, masca si sa prezinte documente care atesta traseul de deplasare pana la destinatie.

Citeste si articolul :   Petrisor, baiatul de 14 ani, a fost rapus din razbunare. Cum s-a intamplat, detalii oficiale

-Conducatorii care vin din zone galbene sau zone rosii sau care au tranzitat aceste zone, nu vor intra in izolare sau carantina daca in momentul in care ajung in punctul de trecere a frontierei nu manifesta simptomele infectarii cu SARS-CoV-2.

-Ansamblele si subansamblele echipamentelor medicale produse in Romania pentru beneficiari din afara teritoriului national nu fac obiectul restrictiilor la export.

-Se suspenda toate zborile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania si din Spania catre Romania timp de 14 zile. Masura intra in vigoare de pe 18 martie, ora 18.00, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.