ING Bank le permite clientilor sa amane plata ratelor pentru 2 luni, la cerere

ING Bank a anuntat marti ca le va permite clientilor persoane fizice cu credite de nevoi personale si imobiliare sa isi amane plata ratelor pentru doua luni, la cerere, intrucat a prezentat o serie de masuri pe care le ia banca in contextul crizei coronavirus, scrie Ziarul Financiar.

„Pentru clientii persoane fizice cu credite de nevoi personale si imobiliare care sunt afectati in mod tranzitoriu de pandemia de COVID-19 si care solicita in mod direct masuri de sprijin, putem aplica amanarea platii ratelor pana la 2 luni. Durata creditului va fi extinsa in concordanta, pentru a pastra acelasi nivel pentru ratele lunare. Clientii care au nevoie sa apeleze la aceasta optiune sunt rugati sa contacteze banca”, au transmis, marti, reprezentantii ING Bank.

ING Bank este a doua banca care ofera posibilitatea de amanare a platii ratelor cu extinderea duratei contractului de credit, dupa Banca Transilvania. Pana acum, bancile care au anuntat masuri asemanatoare sunt Banca Romaneasca si CEC Bank, ambele controlate de statul roman.

Citeste si articolul :   Donald Trump anunta ca nu va participa la ceremonia de investire a lui Joseph Biden

Diferenta este ca ING si BT au anuntat ca vor extinde durata creditului prin aceaste amanari. In cazul Bancii Romanesti nu este clar cum se va proceda, dar in cazul CEC Bank amanarea inseamna ca luna viitoare clientii vor plati doua rate.

Publicitate

In ceea ce priveste clientii pentru care genereaza un impact pe termen mai indelungat, ING spune ca va discuta de la caz la caz.

„Pentru clientii persoane fizice care resimt un impact direct si de durata prin circumstante ca pierderea locului de munca sau probleme grave de sanatate, vom proceda ca intotdeauna in astfel de situatii, cu grija si responsabilitate, incercand sa gasim pentru fiecare caz in parte solutia potrivita reesalonarii creditului”, a explicat banca.

In ceea ce priveste IMM-urile si companiile mici care se confrunta cu probleme de capital de lucru in aceasta perioada, banca spune ca va aproba reinnoirea pe 3 luni a facilitatilor de finantare a capitalului circulant.

Citeste si articolul :   Alerta pe litoralul romanesc.Terasa inchisa dupa ce ce o angajata a fost confirmata cu noul virus

„Pentru IMM-uri si micro-companii, care se preocupa de doua ori mai mult in aceste zile – si pentru familia lor si pentru afacerea lor – vom inlesni aprobarea reinnoirii pe 3 luni a facilitatilor de finantare a capitalului circulant, fara a fi nevoie ca ei sa se prezinte la banca. Masura se aplica clientilor cu scadenta la facilitatile de credit in urmatoarele 3 luni si care nu se afla deja intr-un proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente. In cazul unei afectari semnificative a businessului in contextul pandemiei COVID-19, in care masura de mai sus nu este suficient de acoperitoare, rugam clientii aflati intr-o astfel de situatie sa ne contacteze, pentru a identifica cele mai potrivite solutii”, a transmis ING.

In data de 11 martie, ING a trimis o notificare catre IMM-uri in care le notifica cu privire la modificarea comisioanelor percepute comerciantilor pentru incasarile la POS de la 1 aprilie 2020, dar acum a spus ca a decis amanarea cu 3 luni a implementarii acestei masuri in contextul de fata.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.